Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pérez sorsa, vegasi buli és egy új csapat esélye tartja még izgalomban a Forma-1-es szezont

Szabó Bence

Frissítve 17/10/2023 - 12:56 GMT+2

Bár Max Verstappen már megszerezte az egyéni világbajnoki címet, a Red Bull pedig régóta konstruktőri győztesnek mondhatja magát, vannak még nem lefutott kérdések a Forma-1 2023-as idényében. Sergio Pérez rossz formája a második hely sorsát és a mexikói pilóta jövőjét és is nyitott kérdéssé változtatta, a következő amerikai nagydíjak pedig a látvány mellett a bővülési pletykákról is szólnak majd.

Sergio Pérez

Fotó: Getty Images

Hiába dőlt már el a bajnoki cím sorsa, nem fogunk unatkozni.

Bármilyen furcsának is tűnik, de a 2023-as Forma-1-es szezon még nem ért véget. Bár a nem elkötelezett rajongók már a Red Bull szezon eleji dominanciáját látva lemorzsolódtak idén, sokak pedig gyaníthatóan akkor ültek le utoljára a képernyő elé, amikor Max Verstappena katari hőségben bebiztosította az újabb világbajnoki címét, az idényből valójában még közel a negyede, öt futam hátra van.
A két felvonásos zárás első része egy tripla versenyhétvége lesz az amerikai kontinensen, ahol Texas, Mexikó és Brazília fogadja majd a mezőnyt. Bár a legfontosabb kérdés már eldőlt, ez nem jelenti, hogy az előttünk álló hetek tétnélküliek lennének. A csapatok közti és csapaton belüli erőviszonyokat épp úgy befolyásolhatják a hátra lévő versenyek, nem is beszélve a háttérben zajló események jelentőségéről. Összeszedtük a legfontosabb megválaszolatlan kérdéseket.

Ki lesz a második?

Erre a kérdésre sokáig egyértelmű válasznak tűnt Sergio Pérez neve, a mexikói rossz formája –amire még mindjárt visszatérünk – azonban kinyitotta az ajtót több rivális számára. Lewis Hamilton hátránya jelenleg csak 30 pont, és még ennél is kevesebb lehetne, ha Katarban nem ütközik össze a csapattárs George Russellel.
Így viszont ott lohol a nyakában Fernando Alonso is, bár az Aston Martin utóbbi időszakban mutatott formáját látva az tűnik a kevésbé valószínűnek, hogy a rutinos spanyol behúzza a második helyet.
picture

Fernando Alonso és Lewis Hamilton is harcban van még a második helyért.

Fotó: AFP

Hogyan alakulnak a konstruktőri helyezések?

A Red Bull már Verstappen egyéni győzelme előtt bebiztosította az idei bajnoki címet, a második helyért és a további pozíciókért – ezzel együtt pedig a nagyobb pénzdíjakért – komoly a küzdelem. A Mercedes és a Ferrari között jelenleg 28 pont a különbség a második-harmadik helyen, és nem lefutott a negyedik hely sorsa sem, ahol pár pontos hátránya ellenére a McLaren tűnik favoritnak az Astonnal szemben.
A mezőny alsó felében pedig még bármi megtörténhet. A hátsó négy csapat (Williams, Alfa Romeo, Hass, AlphaTauri) alig 18 ponton belül van, egyetlen szerencsésen alakuló futam bármelyik istállónak meghozhatja a hetedik helyet.

Mi lesz Pérez sorsa?

Talán a legfelkapottabb téma most a mezőnyben a Red Bull második ülésének kérdése. A mexikói pilóta a szezon második felében olyan gyenge teljesítményt hoz, amin egy szorosabb szezonban a konstruktőri cím is elmehetne, így hiába van szerződése a következő idényre, egyre inkább veszélyben van az állása.
Hiába cáfolt a csapat egy Redittről induló őrült pletykát, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy komolyan felmerült Pérez elküldése, aki helyére Daniel Ricciardót hoznák vissza a nagy csapathoz. Pérez a következő észak-amerikai versenyeken részben hazai környezetben bizonyíthat, ha viszont megint besül, a sérüléséből visszatérő ausztrál pedig értékelhetően teljesít, azzal elveszítheti a helyét a jövő évi mezőnyben.
picture

Las Vegas biztosan emlékezetes helyszíne lesz a 2023-as szezonnak.

Fotó: AFP

Milyen lesz Las Vegas?

Egy új pálya mindig izgalmat hoz a Forma-1-be, de olyan helyszín van, ami annyira megmozgatná az ember fantáziáját, mint Las Vegas. A legendás Stripen zajló futam biztosan emlékezetes esemény lesz, még ha az utcai pályák versenyezhetősége nem is mindig a legizgalmasabb történések alapja. Ennek ellenére tudja valaki őszintén mondani, hogy nem kíváncsi erre?

Mi lesz az Andretti sorsa?

Ha a Forma-1 lehetséges 11. csapatának csatlakozási kérelme egy latin szappanopera lenne, akkor most jutnánk el arra a pontra, hogy Mari néni is kezdené sejteni, hogy Izaura valójában nem rabszolga, mert ez nem lehet valóságos.
Ez a történet az összes szürrealitásával együtt viszont nagyon is az. A FIA elfogadta az Andretti kérelmét, a csapatok továbbra is ellenzik. A következő amerikai futamok már csak a csapat háttere miatt is fontos terepet jelenthetnek arra, hogy a felek valamilyen úton dűlőre vigyék a kérdést, így nem csak a pályán zajló események, hanem az azon kívül terjedő pletykák is leköthetik majd a figyelmünket.
Forrás: Skysports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés