Olimpia hat hónapon belül másodszor, történelmi első, és ebben a formában utolsó tornák is szerepelnek listánkon.

Kézilabda Európa-bajnokság (Január 13-30.)
Rögtön egy hazai érdekeltségű eseménnyel nyit az év, hiszen részben itthon rendezik majd a kontinenstorna mérkőzéseit. A magyar válogatott is Budapesten fogadja Portugáliát, Hollandiát és Izlandot, a csoportból való továbbjutás az egyértelmű elvárás, egy jó középdöntős szereplés (az elődöntőt már csak óvatosan, zárójelben említjük) pedig már mosolyt csalna a hazai szurkolók arcára, jó kezdőlökést adva az előttünk álló évnek.
Egyéb
Tilalmi listán marad a marihuána a WADA-nál
13/09/2022 - 11:46
Pekingi téli olimpia (Február 4-20.)
Kevesebb, mint fél évvel azután, hogy Tokióban kialudt az olimpiai láng, újra játékokat rendeznek, ezúttal a téli sportok rajongói nem alszanak majd bő két héten át, hála az újabb távol-keleti helyszínnek. A koronavírus és a kibontakozó diplomáciai konfliktus ugyan némiképp rányomja a bélyegét az olimpiára, ennek ellenére ezek a hetek minden sportszerető ember számára kötelezően a tévé előtt szurkolásról szólnak, szerencse, hogy az Eurosporton ismét nem maradunk le semmiről. És ki tudja, 2018 után talán újabb magyar aranyéremnek is örülhetünk majd.
https://i.eurosport.com/2017/12/15/2229837.jpg
Super Bowl LVI (Február 13.)
Az amerikai sportok itthon is egyre növekvő rajongótáborának ünnepe minden évben az NFL nagydöntője. December végén, az alapszakasz utolsó heteiben járva még csak megjósolni sem tudjuk, jövőre melyik két csapat fog bejutni a Super Bowlba (azért az utóbbi évekből kiindulva Tom Bradyt és a Tampa Bay Buccaneerst ceruzával már beírtuk), de bárki is lesz a két résztvevő, rosszul idén sem fogunk szórakozni.
Forma-1-es szezon (Rajt március 20., Bahrein)
Adott egy régen nem látott izgalmakat hozó, fantasztikus fináléval záruló idei szezon, és egy új korszakot hozó, az erőviszonyokat akár teljesen felborító szabályváltoztatás a következő idénytől. És persze egy, a régi nagyok párharcára emlékeztető rivalizálás a friss világbajnok Max Verstappen és a rekordot jelentő nyolcadik vb-címére hajtó Lewis Hamilton között, már persze, ha a brit túllép a sértődöttségén, és hajlandó visszatérni. Ennél jobban nem nagyon vártunk még új Forma-1-es idényt.

Lewis Hamilton és Weltmeister Max Verstappen

Fotó: Getty Images

Divízió 1/A-s jégkorong világbajnokság (Május 2-8.)
A koronavírus járvány miatt két éve nem rendeztek már hoki-világbajnokságot ebben a divízióban, vagyis két éve nem szoríthattunk a magyar válogatottnak, hogy ismét felkerülhessen a legjobbak közé. Erre azért nem most van a legnagyobb esély, de ettől függetlenül alig várjuk, hogy egy hétre hozzáértéstől függetlenül legyen mindenki jégkorong-szurkoló, és talán még a járvány is lesz annyira kegyes, hogy a szomszédos Ljubljanába megengedjen egy mindig jó hangulatú kiruccanást.
Magyarországi Giro-rajt (Május 6-8.)
Ami két éve még szinte hihetetlennek tűnt, az úgy néz ki, jövőre végre tényleg megvalósul. Ráadásul mondhatjuk, még jobban is jártunk azzal, hogy nem az eredetileg tervezett 2020-as időpontban indul Magyarországról a világ második legfontosabb kerékpárversenye, hiszen így a hazai bringások fiatal aranygenerációja két extra szezonnal a háta mögött szállhat harcba itthon. Egyáltalán nem irreális, hogy akár 3-4 magyar versenyzőt is lássunk a rajtnál, Valter Ati tavalyi rózsaszín trikója után pedig nagyobb dolgokról is álmodozhatunk.

Valter Attila/ Dario Belingheri :AFP

Fotó: AFP

Roland Garros (Május 16-június 6.)
Tudjuk persze – és ki nem hagynánk – hogy a GS-naptár első versenye jövőre is az Ausztrál Open, az oltások körüli mizéria, a járvány és a sérülések miatt viszont valószínűleg jó pár nagy név, köztük akár a nagy hármas mindhárom tagja kihagyhatja a melbournei túrát. Viszont ha minden jól megy, Párizsban már Rafa Nadal, Roger Federer és Novak Djokovic is ott lehetnek a mezőnyben, a trónjukra pedig a győzelembe egyre inkább belejövő újgeneráció is pályázik, minden adott egy emlékezetes tornához.
Atlétikai világbajnokság (Július 15-24.)
Ha van lelkierőnk egy újabb virrasztásos szűk két héthez (a helyszín Eugene, Egyesült Államok), akkor nem csak azt nézhetjük meg, mi várható két év múlva Budapesten, hanem rengeteg izgalmas kérdésre is választ kaphatunk. Az olimpiai halasztás miatt 3 éve nem rendeztek világbajnokságot, ami atlétikában (is) rengeteg idő, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a 100 méteren Dohában világbajnok Chris Coleman például azóta letudott egy 18 hónapos eltiltást, visszatérve pedig Usain Bolt világcsúcsát is megdöntené. Ha sikerülne, az elképesztően nagyot szólna.

A hölgyek végre egy igazi Tour de France-on is megkapják az esélyt

Fotó: GCT

Női Tour de France (Július 24-31.)
Az első alkalom izgalma. Az idén először megrendezett női Paris-Roubaix megmutatta, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a női bringasportban, aki végig nézte Elizabeth Deignan hihetetlen szóló szökését és a mezőny epikus küzdelmét az ázott kockakövekkel, az egyhamar aligha felejti. A hölgyek most végre egy igazi, többnapos Tour de France-on is megkapják az esélyt, hogy harcba szálljanak a sárga trikóért, ismerve a női versenyek dinamikáját, garantáljuk, hogy egy percig sem fogunk unatkozni.
Labdarúgó világbajnokság (November 21 – december 18.)
A sportág történetében először télen, valószínűleg utoljára 32 csapattal és ki tudja, talán utoljára négyéves várakozást követően jön ismét a foci-vb, kevés dolog van, ami a katari tornával kapcsolatban nem történelmi. Emellett azt is nagyon érdekes lesz figyelni, hogy alig másfél évvel az Európa-bajnokságot követően és két és fél a járvány miatt elképesztően sűrű szezonnal a játékosok háta mögött hogyan alakulnak át az erőviszonyok. Ennél már csak akkor lennénk izgatottabbak, ha a magyar válogatott is ott lehetne, de erre sajnos 36 év után jövőre sem kerül sor. Talán majd a 48 csapatos amerikai tornán.
Egyéb
Versenyzőik eltiltása miatt fellebbeznek az oroszok a Sportdöntőbíróságnál
24/06/2022 - 11:13
Egyéb
A WADA szerint nem maradhatnak ellenőrizetlenül az orosz sportolók
13/06/2022 - 12:07