Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Újabb versenyző esett össze az olimpián, a pályáról vitték őt a kórházba

Nagy Benjámin

Frissítve 16/02/2022 - 19:31 GMT+1

A biatlonosoknál az utóbbi napokban Ingrid Tandrevold egészségügyi gondjai és összeomlásai borzolták a kedélyeket, de sajnos a szerdai női váltó sem telt el szomorú pillanatok nélkül.

Irene Cadurisch

Fotó: Getty Images

Van, amikor senkinek sem az a fontos, hogy nem fejez be valaki egy olimpiát.

Pontosan ez a helyzet most a svájci biatlonosoknál, akik Irene Cadurischért aggódnak. A harmadik olimpiáján szereplő, 30 éves sílövő a női 4x6 kilométeres váltó első embere volt szerdán, és úgy tűnt, a két sorozata alapján 0+3-mal adhatja át a helyet Lena Häckinek, majd Selina Gasparin és Amy Baserga következett volna.
Csakhogy már az első körben látszott, hogy Cadurisch állapotával valami nincsen rendben, hiszen fokozatosan lemaradt, a váltáshoz pedig már nem érkezett meg. Néhány tv-s felvételen az látszott, hogy a második lövészete után összeesett és a földön fekszik, majd az orvosok ápolják őt.
Irene Cadurisch
A verseny után sem a svédek győzelme, az oroszok ezüstérme vagy a németek bronzérme volt az első téma, hanem Cadurisch, ugyanis épp az edzők szeme láttára lett rosszul, és egy francia stábtaggal együtt a norvégok trénere, Sverre Huber Kaas ért oda hozzá elsőként. „Nagyon megijedtem, mert nem kapott levegőt” – nyilatkozta később Kaas.
Cadurischt hosszú percekig ápolták, majd miután sikerült stabilizálni az állapotát, egyből a kórházba szállították. A svájci szövetség rövid közleményt adott ki, amiben ezt írták:
„Irene gyors orvosi ellátásban részesült, és egyszer sem veszítette el az eszméletét. Az első információk szerint keringési problémái voltak. Jelenleg megfigyelés alatt tartják, és ott van vele Patrick Noack csapatorvos is. Reméljük, minden rendben lesz vele a továbbiakban.”
Nem Cadurisch az első, akinek a szervezete nem tud mit kezdeni a -15 fokkal és az 1700 méteres tengerszint feletti magassággal, hiszen a női üldözéses után a sprintversenyen is szenvedő Ingrid Tandrevold esett össze, akinek haza is kellett utaznia Norvégiába. Az ő esetéről itt írtunk.
Forrás: részben swiss-ski.ch
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés