Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Felmentették a doppingvádak alól, indulhat a vb-n a 100 gát világcsúcstartója

Eurosport Magyarország

Publikálva 18/08/2023 - 09:21 GMT+2

Atlétikai vb - Felmentették a doppingvádak alól, így indulhat Budapesten a szombaton rajtoló atlétikai világbajnokságon Tobi Amusan, a női 100 méteres gátfutás világcsúcstartója.

Tobi Amusan

Fotó: Eurosport

Atlétikai vb - Mégis indulhat a 100 méter gát doppinggyanúba keveredett címvédője

A sportág tisztaságát felügyelő csoport (AIU) szerint a fegyelmi testület többségi döntéssel eltörölte a 26 éves sportoló versenyzői engedélyének felfüggesztését, mert nem látta vétkesnek a doppingszabályok megsértésében.
A nigériai gátfutót egy hónapja előzetesen azért tiltották el, mert három alkalommal is elmulasztotta a doppingellenőrzést, márpedig a szabályok értelmében egy éven belül három kihagyott tesztelés kétéves büntetést von maga után, ami a körülmények figyelembe vételével egy évre csökkenthető.
Amusan akkor közölte, hogy ő "tiszta" atléta, akit a szokásosnál is többször tesztelnek, és a harmadik elmulasztott ellenőrzését követően amúgy is napokon belül újra tesztelték.
A budapesti vb-n címvédőként indulhat Amusan, aki utoljára éppen Magyarországon, a Gyulai Memorialon versenyzett, és 12.35 másodperccel győzött. A világcsúcsot 12.12-vel tartja.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés