Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Spanyol doppingvétség: felfüggesztették a budapesti vb-n ezüstérmes sportolót

Eurosport Magyarország

Publikálva 07/02/2024 - 18:39 GMT+1

A doppingszabályok megsértése miatt felfüggesztették a budapesti atlétikai világbajnokságon 5000 méteren ezüstérmes Mo Katir versenyzési jogát. A spanyol atlétára azért szabták ki a büntetést, mert tavaly három doppingtesztet is elmulasztott, de Katir a szerdai közleményében jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen.

Eufória, dráma, felejthetetlen hangulat - ilyen volt a budapesti atlétikai világbajnokság

"Úgy gondolom, hogy az elmúlt 12 hónapban három helymeghatározási hiba miatt nem történt jogsértés. A jelentett hibák némelyikénél elérhető voltam az általam megadott helyen, dátumon és időpontban" - fogalmazott a 25 éves közép- és hosszútáv futó, aki hangsúlyozta, az elmúlt hónapok során számos versenyen kívüli doppingvizsgálaton vettek tőle vizelet- és vérmintát "a legkisebb probléma nélkül".
A marokkói születésű Katir a 2022-es, eugene-i szabadtéri világbajnokságon 1500 méteren lett bronzérmes, míg tavaly Budapesten 5000 méteren másodikként ért célba, akárcsak két éve a müncheni kontinensviadalon. Fedett pályán 3000 méteren világcsúcstartó, míg szabadtéren 5000 méteren övé az Európa-csúcs.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés