Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nemzetközi elismerést kapott a budapesti atlétikai világbajnokság

Eurosport Magyarország

Publikálva 02/01/2024 - 19:43 GMT+1

A budapesti atlétikai világbajnokságon volt a legjobb a sajtókiszolgálás, illetve a munkakörülmények a tavalyi évben a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) szavazása szerint. Az AIPS honlapjának keddi beszámolója szerint az augusztusi vb a sportújságírók körében is növelte az atlétika népszerűségét.

Eufória, dráma, felejthetetlen hangulat - ilyen volt a budapesti atlétikai világbajnokság

A díjat az AIPS áprilisi kongresszusán adják át.
A szavazáson részt vett AIPS-tagok szerint a sajtó, illetve a média kiszolgálása kiemelkedő volt az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezett női labdarúgó-világbajnokságon, a wimbledoni teniszbajnokságon és a franciaországi rögbi-világbajnokságon is.
A másik kategóriában, a multisport-események között a csengtui Egyetemi Világjátékok, a berlini speciális olimpia nyári világjátékok és a hangcsoui Ázsiai Játékok sajtóközpontja végzett az első három helyen a voksoláson.
A sportolók között az év legjobbja a teniszező Novak Djokovic, illetve a tornász Simone Biles lett. A férfiaknál Kós Hubert világ- és Európa-bajnok úszó a hetedik helyen zárt. A legjobb csapatnak az argentin labdarúgó-válogatottat választották, a magyar női kardvívó-válogatott hatodik lett.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés