Komoly célokkal vág neki az olimpiai évnek a 400 méter magyar csúcstartója

Eurosport Magyarország

Publikálva 30/10/2023 - 19:37 GMT+1

Párizs 2024 - Molnár Attila U23-as Európa-bajnoki bronzérmes és a 400 méteres síkfutás országos csúcstartója értékelte idei szezonját, és komoly célokat tűzött ki maga elé a folytatásra. Ezek között említette a jövő évi párizsi olimpiát, ahol döntőbe szeretne jutni.

Bravúr a javából, országos csúccsal Molnár Attila elődöntős 400 méteren

Molnár Attila: Be akarok kerülni a döntőbe

A Ferencváros 21 éves atlétája a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint nehéz döntést hozott, amikor a fővárosba költözött tanulmányai miatt. A Veszprémből induló sportoló ugyanis a Budapesti Műszaki Egyetemre jelentkezett mérnök-informatikus szakra, ám az első félév után rádöbbent, több pihenésre lesz szüksége a fejlődéshez, ezért passziváltatta tanulmányait és minden energiáját az edzésekre fordította.
"Először aztán a 2023-as fedett pályás ob-n mutatkoztak annak jelei, hogy megérte kockáztatni, de az meg azért volt rossz, mert 'centikkel' maradtam le a fedettpályás Európa-bajnoki szintidőtől" - idézi a honlap Molnárt, akinek 0.1 másodperccel kellett volna gyorsabbnak lennie az Eb-részvételhez.
"Az edzőtábori nyújtott futásaim már megkapargatták a fantáziámat, hogy egészen jó időeredményeket érhetek el, de ezt nem teszteltük élesben. A versenyen pedig úgy voltam vele, hogy nem érdekelt semmi, elhatároztam, hogy kifutok a világból, ha kell és így is lett" - mondta, majd hozzátette, hogy eredménye miatt rengeteg gratulációt kapott, viszont sokan megkérdőjelezték teljesítményét, hiszen több mint másfél másodpercet javított egyéni legjobbján.
Az MTK-pályán rendezett bronzkategóriás versenyen elmondása szerint többen stopperrel érkeztek, hogy megbizonyosodjanak az eredményről, amelyet 45.10 mp-es idővel abszolvált, majd bronzérmes lett az U23-as kontinensbajnokságon. Ezt követően a székesfehérvári Gyulai Memorialon ismét 45 mp-en belül ért célba, az egykörös távon, ezzel olimpiai szintet futott.
picture

Bravúr a javából, országos csúccsal Molnár Attila elődöntős 400 méteren

Az év legfontosabb versenye azonban még hátra volt, a hazai vb, amelyen 44.84 mp-re faragta az országos rekordot, majd minden idők legjobb magyar eredményét elérve az elődöntőben búcsúzott.
Azóta is mondom, hogy ha ezt nem a magyarok előtt futom akkor ez nem annyi lett volna. De a közönség buzdítása olyan energiákat szabadított fel bennem, amelyekről nem is tudtam, hogy rendelkezem velük."
picture

Molnár Attila: "Nem emlékszem a hajrára, az a sok ezer embernek volt köszönhető"

A jövő évi ötkarikás játékokkal kapcsolatban pedig egyértelmű célokat fogalmazott meg. - "Be akarok kerülni a döntőbe" - jelentette ki, majd azt is elárulta, hogy milyen eredmény jelentené karrierjében a végállomást.
"Olimpiai vagy vb-érem, Eb-arany, vagy dobogó. Ha ezeket, vagy ezekből valamelyiket elérem, befejezem. Jövőre fedettpályás világbajnokság lesz, ott akár okozhatok is meglepetést az élmezőnynek."
picture

Megint óriásit futott 400 méteren Molnár Attila

A ferencvárosi futó elmondása szerint, ha 2028-ig elérné céljait, akkor 26 évesen már nem vállalná be a Los Angeles-i játékokat, inkább visszaülne az iskolapadba és új életet kezdene.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés