Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Itt az újabb NFL-botrány: Brett Favre alapítványtól lopott pénzt

Péter Babos

Frissítve 26/09/2022 - 16:42 GMT+2

Brett Favre-nak nincsenek könnyű napjai, amióta kikerültek a közte és Mississippi későbbi kormányzója által váltott üzenetek, mely alapján Farve 5 millió dollárt nyúlt le egy alapítványtól, mely a legszegényebbeket hivatott megsegíteni az államban.

Brett Favre

Fotó: AFP

Favre mindezt azért tette, hogy támogassa lánya egyetemét (Southern Mississippi) abban, hogy új röplabdacsarnokot építhessen. Igen, a lánya tagja a csapatnak. Az üzenetek alapján a korábbi kiváló irányító arra is rákérdezett, hogy van-e esetleg rá mód, hogy valamennyi a zsebébe is kerüljön a pénzből, és elkerülhető-e, hogy a média tudomást szerezzen róla.
"Ha fizetsz nekem - írta egy 2017-es üzenetben a későbbi kormányzónak, Phil Bryantnek - van kockázata annak, hogy a média megtudja mennyi pénzt kaptam és honnan?"
Az NFL-világ természetesen nem volt túl elégedett Favre viselkedésével, egy korábbi csapattársa, és minden idők egyik legjobb Tight Endje is komolyan beleszállt a legendába.
Sage Rosenfels csereirányítója volt Minnesotában a Vikingsnál 2009-ben, végül ugyanúgy 2010-ben vonult vissza, mint Favre. Twitteren ugyan nem nevezte meg, hogy kiről beszél, ám nem túl nehéz olvasni a sorok között, hiszen ezt üzente:
"Amióta visszavonultam, szerencsére sikerült megúsznom azt, hogy több millió dollárt lopjak a legszegényebbektől, abban az államban ahol élek."
A Mississippi Jóléti Alapot azért hozták létre, hogy a mélyszegénységben élőkön segítsenek. A Farve-botrány ugyan 5 millió dollárt vett el az alapból - melyre elvileg nagy szüksége nincsen, mondjuk mai árfolyamon két milliárd forintból biztos menő röpicsarnokot lehetne felhúzni... -, de összesen 77 millió dollár lehet a kár, mely az évek alatt érte az alapítványt.
Egy felmérés szerint Mississippi az Amerikai Egyesült Államok legszegényebb állama, az emberek 18%-a él szegénységben. Több sem kellett a Hall of Famer Shannon Sharpe-nak, ő is alaposan nekiesett Favrenak, aki egyébként csapattársa volt testvérének, Sterling Sharpe-nak a Packersben.
"Mennyire szánalmas f***fejnek kell lenned, hogy a legszegényebbektől lopj, úgy, hogy karriered folyamán több mint 100 millió dollárt kerestél az NFL-be?"
Favre karrierje során - mely 1991-től 2010-ig tartott - négy csapatban játszott (Falcons, Packers, Jets, Vikings), egy Super Bowlt nyert, háromszor lett az alapszakasz legértékesebb játékosa (MVP) és bekerült a Hírességek Csarnokába is. Ennek ellenére nem kerülték el sohasem a botrányok, és ebből a legkevesebb az, hogy Aaron Rodgersszel nem volt hajlandó beszélni egyáltalán, mivel a Packers a helyére draftolta az irányítót.
picture

Aaron Rodgers és Brett Favre

Fotó: AFP


1996-ban az NFL ideiglenesen eltiltotta alkohol- és Vicodin-függőség miatt, 46 napos elvonón vett részt a szezon előtt. 2010-ben szexuális zaklatás miatt 50 ezer dollárra büntette a liga, illetlen üzenetekkel bombázta Jenn Stengert, aki a Jetsnél dolgozott. 2020-ban már meggyűlt a baja Mississippi állammal, ugyanis átvett 1.1 millió dollárt, cserébe beszédeket kellett volna tartania államszerte, melyet nem tett meg. A mai napig tartozik 228 ezer dollárral.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés