Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

30 év után újra svéd aranyérem női óriás műlesiklásban, Tóth Zita kiesett

Eurosport Magyarország

Frissítve 07/02/2022 - 10:33 GMT+1

A szakági világkupában éllovas Sara Hector nyerte a női alpesi síelők óriás-műlesiklását a pekingi téli olimpián. Tóth Zita az első futamban nem tudott lejönni a pályán, így kiesett.

30 év után újra svéd aranyérem női óriás műlesiklásban

A 29 éves svéd, akinek olimpián és világbajnokságon eddig nem volt egyéniben érme, az első futamot magabiztosan megnyerte, a másodikban pedig elbírta az esélyesség terhét: stabil síelést mutatott be, és bár csak a nyolcadik idő volt ekkor az övé, így is az élen végzett.
Az ezüst a négy éve bronzérmes, 31 esztendős olasz Federica Brignonénak jutott harmadik, illetve ötödik idővel, a bronz pedig a 30 éves, tavaly ebben a számban világbajnok svájci Lara-Gut Behraminak, aki a nyolcadik helyről zárkózott fel a legjobb második futamos teljesítménnyel.
A címvédő amerikai Mikaela Shiffrin az első futamban kiesett.
A mezőny magyar indulója, Tóth Zita sem csúszhatott le a verseny második felében, mert az elsőben a 10. kapunál rontott és kiesett. A 19 éves magyar versenyzőnek még van egy száma, szerdán műlesiklásban szerepel majd. Az izraeli színekben induló Szőllős Noa 42. lett az első futamban, a másodikban pedig kiesett.
Az első szakasz után hatodik helyezett amerikai Nina O'Brien a második lecsúszása során nagyot esett, gyakorlatilag bezuhant a célba, hosszas ápolás után hordágyon húzták el.
Végeredmény:
alpesi sí, női óriás-műlesiklás, olimpiai bajnok:
Sara Hector (Svédország) 1:55.69 perc (1. futam: 57.56 mp, 2. futam: 58.13 mp)
2. Federica Brignone (Olaszország) 1:55.97 (57.98, 57.99)
3. Lara Gut-Behrami (Svájc) 1:56.41 (59.07, 57.34)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés