Mint ismeretes, a második oroszországi futam elején, egy biztonsági autós újraindításnál Yvan Muller az utolsó előtt kanyarnál elmérte a féktávot, és belecsúszott az élen álló Mikel Azconába.

A francia ezzel elrontotta a Zengő Motorsport versenyzőjének esélyét a kettős győzelemre (Rob Huff végül azért csak összehozta a magyar csapatnak a duplát), de saját magának is ártott, hiszen ezzel a kieséssel lemaradt az összetett dobogóról, amire az elmúlt 13 teljes szezonjában nem volt példa.
Muller az Eurosport Hungary megkeresésére elmondta, mi történt az újraindítás előtt, és arról is beszélt, a verseny után kivel és miről beszélt.
WTCR
Yvan Muller: ha brutális BoP-t kapsz, arra csak ez a megoldás
04/12/2021 09:40
Mondd el kérlek az ütközés körülményeit. Mi történt közted és Azcona között?
„Annak ellenére, hogy teljesen normálisan léptem a fékre, blokkoltak az első kerekeim. Attól tartok, túlságosan visszahűltek a gumik a biztonsági autó miatt. Megpróbáltam elkerülni az előttem lévő autót, de mivel blokkoltak a kerekek, esélyem sem volt rá” – mondta Muller az Eurosport Hungary-nek.
A verseny után beszéltél Mikellel, vagy valakivel a Zengő Motorsporttól?
„Igen, Azconával és Jaime Puig-dzsal (a Cupra Racing vezetője) átbeszéltük a történteket. Elnézést kértem tőlük az egész helyzetért. Puig jól ismer (2006 és 2010 között Muller az ő versenyzője volt a SEAT-nál), ő megértette a helyzetem. Ami Azconát illeti, szerintem ő is.”

Megmagyarázhatatlan manőverrel vágta haza Azcona győzelmi esélyeit Yvan Muller

„Azt mondta, ő is tudja, hogy ilyen helyzetek előfordultak mindannyiunkkal, vele például két éve, amikor Malajziában tönkretette Esteban Guerrieri bajnoki esélyeit.”
A felügyelőktől egy figyelmeztetés és 4 büntetőpontot kaptál. Mi volt az indoklás?
„Ezt tőlük kérdezd meg!”
Ezzel a balesettel Muller végül negyedik lett a bajnokságban. Leszámítva a 2017-es szezont, amikor egyetlen futamon állt csak rajthoz, 2006 óta nem végzett ennyire „hátul” az összetettben. Persze nem fog ettől a szeszesüveg után nyúlni, főleg, hogy unokaöccse, Yann Echrlacher megvédte címét, és már kétszeres világkupa győztes.
Sochi
Azcona: Yvan Muller bocsánatot kért, és elismerte, hibázott
29/11/2021 17:26
Sochi
Azcona és a Zengő Motorsport az első sorban Szocsiban
27/11/2021 14:18