Idén a negyedik versenyig kellett várni, hogy megérkezzen az első szabadkártyás pilóta a WTCR-be, a magyar kötődéssel is rendelkező olasz Nicola Baldan pedig komoly tervekkel készül a Hungaroringre.

A 39 éves versenyző a Target Competitionnél indul majd, egy számára teljesen új autóval. Eddig egy Hyundai i30 N TCR vezetett, ezúttal viszont az idén bemutatkozó Elantrába ül át, amit egy rövid olaszországi teszten igyekezett minél jobban megszokni.
„Megpróbálom jól kihasználni a pályaidő minden percét, mert ahogy hallom, az Elantra N TCR eléggé más, mint az i30 N TCR. Nem azért megyek, hogy egyel többen legyenek, de közben azzal is tisztában vagyok, milyen komoly kihívás áll előttem. A mezőny rettentően erős, én pedig kapok majd +10 kilót, ráadásul a Hungaroringen is több mint 10 éve jártam utoljára”
WTCR
Elhagyják a WTCR-t a Bäckman-testvérek
02/10/2021 - 16:25
Ahogy arról már írtunk, az olasz pilóta korábban a M1RA-val is dolgozott együtt, miután egy gigászi balesetet követően hirtelen autóra volt szüksége a TCR Europe-ban. Most még egy szinttel feljebb léphet, és számára ez valami olyasmi, mint átlépni a mennyország kapuját.
„Nehezen tudom megfelelő szavakkal elmondani, mit érzek. Gyerekkorom óta erről álmodtam, és az egész pályafutásom során ez volt a legnagyobb célom.”
Baldan ráadásul két szabadkártyát vett az idei évre; a Hungaroring mellett hazai versenyén, a későbbre halasztott adriai futamon is részt szeretne venni.
Sőt, ennél komolyabb tervei is vannak: saját elmondása szerint már dolgozik azon, hogy 2022-ben teljes szezont mehessen a WTCR-ben, és úgy látja, egyáltalán nem lehetetlen a küldetés.
WTCR
A TCR történetének egyik legnagyobb borulója indul a Hungaroringen
21/04/2021 - 10:18
Hungaroring
Ezért sokkal több Michelisz Norbi, mint egy egyszerű világbajnok
27/08/2021 - 14:54