Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Három Le Mans-kategóriagyőztest igazolt a United Autosport a 24h-n induló LMP2-es autójába

Lantos András

Frissítve 29/03/2024 - 16:55 GMT+1

A United Autosport a WEC-be nevezett két McLaren 720S EVO mellett két Oreca 07-Gibsont is indít Le Mans-ban az LMP2-es kategóriában; és ezek közül a #23 egység pilótafelállását ma hozták nyilvánosságra. A géposztályt 2020-ban megnyerő brit alakulat ütős hármassal készül a nagy versenyre: három Le Mans-kategóriagyőztes váltja majd egymást az autóban.

Ben Keating, Filipe Albuquerque, Ben Hanley

Fotó: From Official Website

A #23 United Autosport Oreca az LMP2 Pro/Am kategóriában indul majd, ahol kötelező egy bronz-licences versenyzőt is nevezni az egységbe.
A brit istálló le is csapott az egyik legjobbra; 2024-ben náluk indul az a Ben Keating, aki kétszer nyert Le Mans 24h-t a GTAm-ben, és kétszer lett bajnok az LMP2-ben az amerikai IMSA-sorozatban.
A WEC egyik, ha nem a legjobb bronz-pilótájának tartott amerikai tavaly fantasztikus évet zárt: a Corvette-tel megnyerte Le Mans-t, és bajnok lett a WEC-ben a GTAm-ben, miközben az IMSA bajnoki címet is elvitte az LMP2-ben a PR1/Mathiasen Motorsports színeiben.
Keating egyik társa Ben Hanley lesz, akivel idén az IMSA-ban is együtt mennek, bár eddig nem kezdtek erősen, Daytonában hatodikak, Sebringben pedig tízedikek lettek. Hanley tapasztalt versenyző, ez lesz a nyolcadik Le Mans-ja, viszont az első, amit a United Autosporttal fut. 2021-ben még a Dragonspeed színeiben győzött az LMP2 Pro/Am-ben, Juan-Pablo Montoya és Henrik Hedman társaként.
picture

Ben Keating (IMSA/LAT Images)

Fotó: From Official Website

Az egység harmadik versenyzője pedig az LMP2 egyik professzora, Filipe Albuquerque lesz. A korábbi gyári Audi pilóta 11. alkalommal indul majd Le Mans-ban, és 2017 óta mindig a United Autosportnál versenyzett. Tehát pontosan azóta, hogy a brit csapat megérkezett a WEC-be.
2020-ban Paul di Resta és Phil Hanson oldalán tagja volt az LMP2-t megnyerő egységnek, és abban a szezonban a világbajnoki címet is megszerezték. Ezen kívül kétszer nyert Daytona 24h-t a Wayne Taylor Racing színeiben.
picture

Filipe Albuquerque (Fotó: IMSA/LAT Images)

Fotó: From Official Website

A csapat célja az LMP2 Pro/Am megnyerése lesz, és Albuquerque szerint a legjobb bronz-pilóta megszerzésével erre minden esélyük meg is van.
„Egy újabb év és egy újabb Le Mans a United Autosporttal! Ez csodálatos… Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a nagyszerű csapattal versenyezhetek, és hogy ezt tehettem az elmúlt nyolc évben” – mondta a portugál.
„Ben Hanley… még gokartban versenyeztünk egymás ellen, és most újra találkozunk.”

Ez is érdekelhet:

„És Ben Keating… ő az LMP2 szupersztárja. Szerintem több versenykilométer van benne, mint bennem, és nagyon jól ismeri Le Mans-t, ahol eggyel többször győzött, mint én.”
„Elképesztően tisztelem őt, és azt, amilyen keményen küzd. Teljesen fel vagyok dobva, mehet a küzdelem a győzelemért.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés