Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dobja az egyik Le Mans-i indulási jogot a három szabadkártyát szerző csapat

Lantos András

Frissítve 16/02/2024 - 10:32 GMT+1

Rendkívül sikeres év van az Algarve Pro Racing csapat mögött, a portugál istálló az ELSM-ben, az IMSA-ban és az Ázsiai Le Mans Sorozatban összesen három Le Mans-szabadkártyát vívott ki. Nemrég viszont bejelentette, nem fog három autót indítani az idei 24 óráson.

A drámai és történelmi 100 éves Le Mans egy percben – videó

A James Allen, Alex Lynn, Kyffin Simpson összeállítású APR egység nagyon magabiztosan lett bajnok tavaly az ELMS-ben. Hat futamból ötször dobogóra állt; két győzelem mellett volt két második és egy harmadik helye. Ez az első szabadkártya.
Az IMSA WheatherTech bajnokság LMP2-es kategóriájában Ben Hanley és George Kurtz ugyan a második helyen zárt Paup-Loup Chatin és Ben Keating mögött, a legjobb P2-es bronzversenyzőnek járó Jim Truemann pontversenyben viszont a Crowdstrike cég tulajdonosa, Kurtz végzett az élen, ami újabb szabadkártyát hozott a csapatnak.
Végezetül pedig a nemrég véget érő Ázsiai Le Mans Sorozatban a George Kurtz, Colin Braun, Malthe Jacobsen hármas harcolta ki az LMP2-es bajnoki címet a Crowdstrike Racing by APR színeiben, ami már a harmadik szabadkártyát jelentette.
A DailySportsCar érdeklődésére azonban a csapat brit tulajdonosai jelezték, a háromból csak kettőt fognak felhasználni.
„Hosszú és nehéz gondolkodás előzte meg ezt a döntést, de arra jutottunk, hogy a három autóhoz kapcsolódó puszta logisztikai terhek is rontanák a munkánk minőségét. A lehető legjobb teljesítményt akarjuk nyújtani, és azt pontosan tudjuk, hogyan kell két autót versenyeztetni. Ez a csapat és különösen az ügyfeleink érdeke” – idézi a DSC Stewart Coxot.
Nélkülük most nem lennénk itt, úgyhogy az év legnagyobb versenyén a legjobbat érdemlik tőlünk.
A csapat másik tulajdonosa, Samantha Cox jelezte, több csapat is érdeklődött, hogy „átvenné” az indulási jogot, de az APR szerint ez nem lett volna helyes eljárás. Az indulási jogot visszaadják, és arról majd az ACO bizottsága fog dönteni.
A WEC-ben idén már nem lesznek LMP2-es autók, Le Mans-ban viszont 15 helyet fenntartanak nekik. Az automatikus meghívásoknak köszönhetően már biztosan ott lesz két APR autó, illetve egy United Autosport, AF Corse és Cool Racing egység.

Kövess minket az Instagramon!

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés