Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mick Schumacher nem akar „önzőzni”, és ez nagy előny Lapierre szerint

Lantos András

Frissítve 08/03/2024 - 11:26 GMT+1

A múlt hétvégi katari idénynyitón bemutatkozott a WEC-ben Mick Schumacher, aki ebben a szezonban az Alpine gyári pilótája lesz a hosszútávú világbajnokságon. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia kiváló teljesítményt nyújtott az első versenyén, és csapattársa, a tapasztalt Nicolas Lapierre is erősen méltatta őt.

Pontszerzéssel zárult az Alpine első WEC-hétvégéje

A vadonatúj, Katarban bemutatkozó Alpine A424 számára sok kihívást tartogatott az idénynyitó, de végül a #35 egységük pontszerző helyen végzett, nyolcadik lett, megelőzve az összes többi most debütáló márkát.
Mick Schumacher a másik, a #36 autóban ment Nicolas Lapierre és Matthieu Vaxiviére társaságában, és ők a 12. helyen zártak.
Az átlagidők elemzéséből kiderül, a „kis-Schumi” kifejezetten szép teljesítménnyel mutatkozott be a számára teljesen új endurance-szakágban, hiszen saját egységén belül ő futotta a legjobb etap-átlagokat, két sokkal tapasztaltabb csapattársát megelőzve.
„Ami a tempóját illeti, mindig is nagyon gyors volt. Ezt már előre tudtuk, és nem volt semmi kétségünk. Még egy kicsit fejlődnie kell a forgalomkezelésben és az ehhez hasonló dolgokban, mert ez az egész nagyon új neki” – idézi Lapierre-t az Autosport.
A tempó tehát nem lepte meg az LMP2-ben négyszeres Le Mans-győztes és kétszeres világbajnok franciát, Schumacher mentalitása pedig hasonlóan kellemes élmény volt számára.
„Amikor egy versenyző átjön a Forma-1-ből, vagy valamilyen más formaautós bajnokságból, két lehetőség van.”
Az egyik, hogy igazi sportautó-versenyzővé akar válni, aki osztozik az autón, és együtt dolgozik a csapattársaival, a másik, hogy csillogni akar.
„Ebből a szempontból Mick nagyon pozitív meglepetés volt az első naptól kezdve. A csapattal közösen akarta elvégezni a feladatát, és ebből neki is előnye származik.”
Pontosan ez a mentalitás tükröződik Schumacher verseny utáni nyilatkozatából is.
„Az első hétvége tele volt pozitívumokkal, és rengeteget tanultam az endurance-versenyzés világáról. Meg volt a tempónk, hogy a pontokért harcoljunk, amire nem számítottunk, és ami miatt büszkék lehetünk magunkra” – mondta Schumacher.
„Örülök, hogy a testvérautónknak sikerült pontot szereznie. Egy erős, egységes és elszánt csapatunk van, amely már a következő fordulóra, Imolára összpontosít.”
picture

Alpine A424

Fotó: Renault Sport

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés