Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ritka hiba miatt büntették a BMW-t, de nagyon elégedettek az imolai teljesítménnyel

Lantos András

Frissítve 26/04/2024 - 11:57 GMT+2

A BMW volt az egyik kellemes meglepetés az Imola 6h-n, a bajor márka autói versenyképesek voltak a WEC idei második futamán. Volt olyan szakasza a versenynek, amikor a dobogóért harcoltak a #8 Toyotával, de végül be kellett érniük a hatodik hellyel, mert a hajában egy ritka hiba miatt kaptak egy áthajtásos büntetést.

Jókora rajtbalesettel indult a WEC második versenye, az Imola 6h

Már az időmérőn is látszott, Imola teljesen más verseny lesz a BMW számára, mint az idénynyitó volt Katarban, a német márka ugyanis a #20 egységgel bejutott a Hyperpole-ba, ahol hetedik lett.
A fejlődés a hatórás futamon is folytatódott a René Rast, Robin Frijns, Sheldon van der Linde összeállítású #20 autó számára; volt olyan időszak, amikor a dobogóért harcoltak. A #15 sajnos egészen más utat járt be, ők belekerültek a rajtbalesetbe, és onnantól nem volt meg a tempójuk egy jó eredményhez.
Az utolsó órában viszont a #20 kapott egy áthajtásos büntetést, méghozzá egy nem hétköznapi boxutcai hiba miatt: Van der Linde megcsúszott, és az autó hátuljával eltalálta az egyik szerelőjét.
„Valami miatt nagyon csúszott az aszfalt a boxunk előtt. Normál tempóval érkeztem meg, a körülményeknek megfelelően választottam meg a sebességet, de mégis blokkoltak a kerekek, és elvesztettem az autó hátulját” – idézi Van der Lindét a Sportscar365.
„Szerencsétlen szituáció volt, de hála Istennek a srác jól van. Ez a legfontosabb dolog. A hátsó szárnnyal találtam el, és ezért jött a büntetés.”
Ettől függetlenül is deficites volt a kiállás, hiszen a BMW M Hybrid V8 túlcsúszott a box-szán, ezért a gurulós tepsikkel kellett a helyére állítani.
picture

WEC - Imola 6h, 2024 - BMW M Hybrid V8

Fotó: BMW Motorsport

A BMW-nél ennek ellenére is elégedettek, a hatodik hely a márka legjobb eredménye a WEC-ben, és a mutatott teljesítmény is biztató.
„Ez egy óriási meglepetés és hatalmas megkönnyebbülés mindenkinek, aki részt vesz a programban. Nagyot léptünk előre Katar óta” – folytatta a dél-afrikai.
Elképesztő motivációt jelent az egész csapatnak, hogy láttuk az autónkat egy képen a Toyotával.
Van der Linde hozzátette, alaposan meg kellett dolgozni ezért a sikerét a változó időjárási körülmények között.

Ez is érdekelhet:

„Szerintem életemben nem volt még annyi necces szitum egy versenyen, mint most. Vizes pályán slick gumikkal nagyon a határon mentem; többször majdnem lecsúsztam a pályáról a kavicsba. Ez jelentett némi időveszteséget.”
„De realistán nézve a dolgot, talán az ötödik hely még meglehetett volna; annál több aligha. Nagyon örülök ennek az eredménynek, és szerintem mindannyian büszkék lehetünk az előrelépésre.”
A BMW Motorsportot vezető Andreas Roos kiemelte, ez nem egy olyan eredmény, ami a többiek hibái miatt jött össze, hanem a saját jó teljesítményükkel érték el.
A WRT csapat nagyszerű munkáját mutatja, hogy száraz körülmények között a #20 BMW csak a 10. legjobb átlagidővel rendelkezett, az egység mégis a hatodik helyen zárt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés