Keserédes győzelemmel zárta a világbajnokságot Märcz Tamás csapata.
Még fél ház sem jött össze a magyar csapat vasárnapi, Montenegró elleni mérkőzésére. Ezen nem is lehet csodálkozni, délután 1 óra volt, bőven 30 fok feletti hőmérséklettel, és a magyar szurkolók nyilván az esti sávra vették meg előre a jegyeiket.
A hetedik helyért való meccsen legalább a sebtapaszt elhelyezték Zalánki Gergőék a sérülésre, amit az olaszok elleni elveszített negyeddöntőn szereztek, és ami nem javult az amerikaiakkal vívott partin sem.
Vízilabda
Clark Kent-pillanatok sora vár Varga Zsoltra az FTC és a válogatott kispadján
26/07/2022 18:01
Montenegró ellen már csapatnak tűntek a játékosok, de jó játékról azért nehéz lett volna beszélni. Lévai Márton kapta meg ezt a találkozót a kapuban, jól is teljesített az OSC kapusa, 63%-kal védett.
A magyar válogatott a hetedik hellyel búcsúzott a világbajnokságtól, az eredményben és a csapat teljesítményében is sokkal több volt ennél.

Zalánki Gergő kapta a Benedek Tibor-díjat - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

Lévai Márton végigvédte az utolsó meccset:
"Egyénileg én is, a csapat, de a komplett vízilabda-társadalom is csalódott. Látni kell, hogy nagyon kiélezett a mezőny, amelynek első nyolc tagja között nincsenek könnyű meccsek. Egy-egy gól dönt a negyeddöntőkön, de akár még a nyolcaddöntőkön is. Az olaszok elleni meccsen kellett volna szintet ugrani. Ott nem én, hanem Soma védett, nagyon jól, és egyébként is remekül kiegészítettük egymást a világbajnokság során.
Az USA elleni meccsre rányomta a bélyegét a csapat csalódottsága. Mindenkinek máshogy csapódik ez le, voltak, akik mélyponton voltak a negyeddöntő után, a hetedik helyért vívott mérkőzésre sikerült egymást úgy összeraknunk, hogy egy ilyen meccsel megtiszteljük a hazai közönséget.
Egyénileg biztosan jellemző volt a mentális fáradtság is, de egymást segítve és húzva kezdtük el a felkészülést, és folytattuk azt a világbajnokság alatt is."

Jansik Szilárd jegeli magát éppen - Fotó: FINA

Fotó: From Official Website

Jansik Szilárd remekül összegezte kérésünkre a magyar csapat teljesítményét.
"Ha egy szóval kéne jellemeznem a csapat szereplését, a csalódás jut eszembe. Nem erre készültünk. Azt vizionalizáltam magam előtt, hogy hazai közönség, család, barátok előtt mi itt a csúcsra érhetünk. Úgy gondolom, hogy erre minden esélyünk megvolt, az egyéni kvalitások erre megvannak, de sajnos csapatilag nem jött ki.
Nem értünk meg csapatilag, de el kell telnie két hétnek, hogy tudjunk értékelni, most nagy kavalkád van a fejekben, mindenki indulatosabb. Szerda óta mélypontra kerültünk, próbáltunk javítani péntekre, nem sikerült, még mélyebbre kerültünk. Lehet mondani, hogy most a földön fekvő csapat próbált felkúszni az utolsó meccsen, de teljesen nyilván még nem álltunk fel.
Apró öröm, hogy a becsületünket valamilyen szinten megvédtük, de ezt helyre kell raknunk. Nem szabad túl sokáig mélyem maradnunk. Bő másfél hónap múlva jön az Eb, jövőre vb van, utána Eb, vb, olimpia.
Az olaszok is megmutatták, tavaly hetedik lettek az olimpián, most meg minden esélyük megvan arra, hogy megnyerjenek egy világbajnokságot. Személy szerint még sosem szerepeltem négyen kívül világversenyen, ezt most nagy csalódásként élem meg, ahogy az egész csapat is. Megyünk tovább, két hét pihenő után teljes gőzzel beleállunk a felkészülésbe, és az Eb-n próbálunk javítani."

Varga Dénes ötméterest reklamál - Fotó: FINA

Fotó: From Official Website

Vámos Márton így nyilatkozott a meccs után:
"Az olaszokkal játszott negyeddöntő után két napunk volt, hogy összeszedjük magunkat az amerikaiak ellen, nem sikerült. Vasárnapra összeszedtük magunkat, tudtunk játszani egy, ha nem is szép, látványos, de szívből jövő vízilabdát a 40 fokban kilátogató 2000 embernek."
Märcz Tamás hosszabb értékelését külön cikkben publikáljuk majd.
19. FINA világbajnokság, vízilabda
férfiak, Budapest, a 7. helyért
Magyarország-Montenegró 8-6 (1-0, 4-2, 2-1, 1-3)
Hajós-uszoda, vezette: Berishvili (georgiai), Gomez (spanyol)
a magyar gólszerzők: Nagy Á., Zalánki 2-2, Burián, Jansik Sz., Vámos, Varga Dénes 1-1

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Világbajnokság
A Big Bang Theory legendás fogadotta vala-jelenete inspirálta Märcz Tamás lecserélését?
25/07/2022 17:03
Vízilabda
Varga Dénest kihagyja az Eb-keretből az új kapitány
22/07/2022 10:59