Az első félidő gyenge játéka nem fért bele, vereség lett a vége.

A kétszeres címvédő Egyesült Államok bravúros legyőzése után két nem túl jól sikerült meccset játszott a magyar csapat. Japánt egy sokgólos mérkőzésen még sikerült legyőzni, de a Kínával vívott partit végig a rivális uralta és meg is nyerte.
Ezúttal Gangl Edina maradt ki a 12-es keretből, így Magyari Alda végigvédte a találkozót. 6/0-s lövőstatisztikával kezdtek a mieink, bár a helyzetek megvoltak, kapufákat lőttek a lányok, hátul meg nem működött a zónavédekezés, 3-0-ra megléptek a kínaiak.
Tokyo 2020
Tokióban lett meg a magyar női vízilabda első olimpiai érme, egy bronz
07/08/2021 06:07
Hátul akadozott a gépezet, és ezúttal elöl sem ment, hiányoztak a minőségi lövések, nem tűntek elég élesnek a magyar pólósok. Remekül védekezett Kína, keményen fogták a centereket, az olimpia eddigi legjobb magyar játékosa, Parkes Rebecca sem tudott villogni, messze voltak a kaputól a magyar lövők, az ő zónájuk jól működött.
Mindez odáig vezetett, hogy a harmadik negyed elején 2-8 volt az állás, nem ide. Ez pedig nem fér bele egy olimpián egy ellenféllel szemben sem. Illés Anna második találata indította el felfelé a csapatot, és a fonalat elkapó, öt lövéséből négyet gólra váltó Gurisatti Gréta vezérletével kétszer is egy gólra feljöttek a mieink (8-9 és 9-10).

Még Keszthelyi Rita sem tudta elmozdítani a holtpontról a csapatot - Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: Other Agency

Viszont a hajrá is a kínaiaké volt, amíg Gyöngyössy Anikó ellen sokadszorra ítéltek kontrát, odaát jöttek a kiállítások, és be is lőtték a fórjaikat, illetve a büntetőjüket.
A kínaiak uralták a meccset és meg is nyerték azt 11-9-re. Az utolsó másfél negyed alapján a döntetlen bőven benne volt, az első félidőt rontották el a magyar lányok, de azt nagyon. Nem jó ránézni Szilágyi Dorottya (6/0), Keszthelyi Rita (8/1) és Garda Krisztina lőlapjára (5/0), ahogy az összesített lövőstatisztikára sem (35/9 – 26%), de ez most még belefért.

Így kaptak ki női pólósaink az utolsó csoportmeccsükön

A kínaiak éltek a lehetőségeikkel, de azért magyar oldalon sincs nagy baj. Eleve úgy indultak neki a tokiói olimpiának a mieink, hogy a csoport második helye a reális cél - Bíró Attila is ezt nyilatkozta nekünk -, és ez meg is lett.
Az oroszokkal játszott döntetlent követően az USA-t és Japánt legyőzték a mieink, és csak Kínától kaptak ki, így lett meg a csoport második helye. Kedden már a negyeddöntő jön, Hollandia ellen.
Most kezdődik igazából az olimpia, a következő három meccs megnyeréséért ment Tokióba a magyar női vízilabda-válogatott.
Női vízilabdatorna, B-csoport, 4. forduló:
Kína-Magyarország 11-9 (4-1, 3-1, 2-4, 2-3)
Tatsumi Vízilabdaközpont, zárt kapus
gólszerzők: Zhang Jing, Chen Xiao, Deng Zewen, Xiong Dunhan 2-2, Niu Guannan, Zhai Ying, Wang Xinyan 1-1, illetve Gurisatti 4, Illés 2, Keszthelyi, Leimeter, Szücs 1-1
ötméteres: 1/1, illetve 1/1
gól/emberelőny: 6/12, illetve 5/12

Aki szeretne az olimpia alatt is a cikkeinkről és a híreinkről első kézből tájékozódni, itt tud feliratkozni a hírlevelünkre!
Tokyo 2020
Saját magukat verték meg sok hibájukkal a női pólósok az olimpiai elődöntőben
05/08/2021 14:01
Tokyo 2020
Óriási győzelem után éremért játszhat Tokióban a magyar női pólócsapat!
03/08/2021 11:15