Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Manhercz görcs nélküli játékot vár a BENU-kupán a válogatottól

Takács Márton

Publikálva 02/07/2021 - 13:27 GMT+2

A magyar férfi vízilabda-válogatott Európa-bajnok játékosa, Manhercz Krisztián Rio után a második olimpiájára készül Tokióban. Az OSC pólósával a hétvégi BENU-kupa sajtótájékoztatója után beszélgettünk röviden.

Manhercz Krisztián a válogatott alapembere - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: Other Agency

Nagyon várja az oroszok, a horvátok és a spanyolok elleni meccseket a 24 éves játékos.

(Manhercz Krisztiánt a Nemzeti Sport újságírójával, Lakner Gáborral együtt kérdeztük.)
Kedden hirdette ki 13 fős, szűkített olimpiai keretét Märcz Tamás. Manhercz Krisztiánnak olyan nagyon sok izgulnivalója nem volt, bár Pásztor Mátyás személyében kapott egy újabb poszttársat. Először arról beszélt, ő hogyan élte meg a névsorolvasást.
"Nyilván egy ilyen kerethirdetés előtt vannak, akik nyugodtabban várják a dolgot, és vannak, akik tűkön ülve stresszelnek napok, hetek óta idegesen. A névsorolvasás egyeseknél a csalódottságot, másoknál az örömöt hozza el, viszont mindenkiről leesik egyfajta teher pozitív vagy negatív irányban. Úgy tudunk nekimenni ennek a BENU-kupának, hogy senkiben nem lesz már ott a görcs. Mivel bekerültem én is, görcsös nem tervezek lenni. Horvátországban egyik hivatalos mérkőzésen sem játszottam egy kisebb sérülés miatt, a BENU-kupán tervezek visszatérni a vízbe."
Manhercz már a riói olimpián is ott volt 19 esztendősen, akkor még Benedek Tibor volt a szövetségi kapitány.
"Rio óta sok víz lefolyt a Dunán, de azért öregnek nem mondanám magam, 24 éves vagyok. Több világverseny tapasztalatát levonva tudok a tokiói olimpiára készülni. Sok mindenben változtam, de ez több más játékosra is igaz a keretben. Személy szerint komplettebbnek és érettebbnek gondolom magam, mint a riói olimpián. Ezt a fejlődést szeretném kamatoztatni."
picture

Manhercz képviselte a csapatot a sajtótájékoztatón - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: Other Agency

A BENU-kupa az egyetlen felkészülési tornája a magyar válogatottnak, amely minőségi riválisok, az orosz, a horvát és a spanyol csapat ellen tesztelhet.
"Kevés alkalmunk adódik meccseket játszani az olimpiáig, Horvátországban volt kettő, a BENU-kupán lesz három, de több hivatalos mérkőzésünk Tokió előtt nem lesz. A spanyolokkal és a japánokkal fogunk talán játszani Tochigiben, de azok edzőmérkőzések lesznek, és mindenképp fontos, hogy szokjuk a hivatalos mérkőzéseket, egyrészt mint keret, másrészt, hogy olyan csapatok ellen is játsszunk, amelyekkel akár összekerülhetünk a legjobb nyolc között."
Mi a helyzet a magyar csapat légkörével, egységével? Manó megmondja.
„A légkörre sosem volt panasz, az Eb-győztes csapat tagjai közül 13-ból 12-en bent vannak, nem a nulláról kell építkezni. Kompletten nagyon régen játszottunk mérkőzést, de azért megvannak azok a játékkapcsolatok, amelyek szükségesek.”
picture

Manhercz a BENU-kupán tér vissza a játékhoz - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: Other Agency

A margitszigeti BENU-kupa programja :
július 2., péntek:
Horvátország-Spanyolország, 18:30
Magyarország-Oroszország, 20:30
július 3., szombat:
Spanyolország-Oroszország, 18:30
Magyarország-Horvátország, 20:30
július 4., vasárnap:
Horvátország-Oroszország, 11:00
Magyarország-Spanyolország, 13:00

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés