Talán ez a két csapat szolgáltatta a legnagyobb durranást az első hat közül.

Vasárnap az OSC-FTC (9-7) rangadóval lezárult a férfi vízilabda OB I alapszakasza, szerdán már el is kezdődnek az elődöntők Szolnok-BVSC és OSC-FTC párosítással. Ebben a cikkben visszatekintünk az elmúlt hónapok számunkra két, talán legérdekesebb csapatának teljesítményére.

Vízilabda
A címvédő FTC kiejtésével bajnoki döntős Varga Dániel OSC-je
11 ÓRA
Varga Dániel OSC-je volt a legkellemesebb meglepetés
Az OSC-ről sokat írtunk honlapunkon, az újbudaiak szolgáltatták az egyik legnagyobb beszédtémát az élvonalban. Légióstalanított és megfiatalított játékoskerettel, és az élvonalban nulla kilométeres vezetőedzővel vágtak neki a szezonnak. A pazar élvonalbeli debütálást magáénak tudható Varga Dániel vezetésével a XI. kerületiek megmutatták, hogy itthon méregdrága külföldiek nélkül, fiatal magyar pólósokat a csapatba építve is lehet szép játékkal eredményt elérni. És a nemzetközi mezőnyben is, mert az Eurokupa-döntőjéig meneteltek ebben az idényben.
Egyedül az OSC tudta oda-vissza legyőzni a címvédő Ferencvárost, csak a Szolnoktól idegenben - még az idény első felében -, és a Vasastól - egy nagyon sűrű időszakban - kaptak ki Hárai Balázsék. Varga Dani bízott az összes játékosában, és ez olyan pólósok kivirágzásához vezetett, mint az élete formájában játszó Salamon Ferenc, és a centerben Tóth Kristóf kiesése után extrát teljesítő Tóth Márton.

Mester és tanítványai - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

A kapuban remekelt Lévai Márton, Manhercz Krisztián a hatodik lett a góllövőlistán, Erdélyi Balázs is nagyon jól játszott, ahogy Burián Gergő is a másik oldalon. A tavaly még az UVSE-t erősítő Dala Döme és Sziládi Kristóf pedig eddig nem járt még olyan magasságokban, mint ahová új csapatukkal eljutottak idén.
Varga Dani identitást és karaktert adott a gárdának, amely csak magyar játékosokkal szerepelve lett az alapszakasz második helyezettje.
Azon is érdemes elgondolkodni, hogy ha ilyen koncepcióval vágott volna neki 2014-ben az OSC a megújulásnak, most hol tarthatnának! Az előttünk álló időszakban például három esélyük is van arra, hogy a bajnoki elődöntőben búcsúztassák a minden fronton címvédő Fradit.
A BVSC kitúrta a legjobb négyből a megerősített Vasast
Ennél az alcímnél nehéz egy mondatban jobban összefoglalni a 17 év (!) után a legjobb négybe jutó BVSC szereplését. Szűcs Leventével vágott neki a szezonnak a csapat, de februárban ő furcsa körülmények között távozott az egyesülettől, a helyét addigi másodedzője, Kemény Kristóf vette át, aki a címvédő FTC bravúros legyőzésével kezdett.
És vele eddig még nem is kaptak ki a vasutasok, veretlenségi sorozatuk már három hónaposra rúg. A Vasasnak is visszavágtak, a Honvédot az utolsó körben fölényesen, nyolc góllal múlták felül. Szivós Márton együttesére végül 23 (!) pontot vertek. A hibátlan tavasz negyedik helyet és bajnoki elődöntőt ért az alapszakaszban, Vad Lajos együttesét négy egységgel előzték meg.
Az OSC-hez hasonlóan itt is csak magyar pólósok érték el a bravúrt, és sok fiatallal a csapatban. Szakonyi Dániel remekelt a kapuban, a rutinos Pásztor Mátyás az utolsó fordulóban megszerezte a gólkirályi címet, kiemelkedőt nyújtott még a rosszkéz-oldalon szereplő, válogatott Gyárfás Tamás és Nagy Márton, és a saját nevelésű Mészáros Csaba, Mészáros Mátyás páros.
Ha így folytatja, Batizi Benedek nevét is sokszor hallhatjuk majd, a talán nem is olyan távoli jövőben az uvse-s Molnár Erik és ő a felnőtt válogatott bekkjeiként nagy dolgokra lehetnek majd képesek együtt, támadásban is.
Az OSC és a BVSC esetében sem elhanyagolható szempont, hogy a legjobb négyben csak ez a két gárda nem szerepeltetett légióst a játékoskeretében, ez a tényező mindenképpen növeli sikerük értékét. Pláne, hogy az újbudaiaknál az előző idényben még hét külföldi szerepelt.
A szerdai elődöntők közül a Szolnok-BVSC (4-1-es összesítésről indulnak) már aznap eldőlhet, ahogy az OSC-Fradi (6-0-ról) párharc is, amennyiben Hárai Balázsék ismét legyőznék a zöld-fehéreket. Mivel hét pontot kell elérni a továbbjutáshoz, a Szolnoknak és az OSC-nek is elég lenne egy-egy meccset nyernie a fináléhoz.
Meglepő, de a címvédő FTC van a legnehezebb helyzetben, mert Zalánki Gergőék már nem hibázhatnak, egymás után háromszor le kéne győzniük az újbudaiakat, ami még egyszer sem sikerült nekik az idényben.
Vízilabda
Az FTC pólósai átértelmezték az "Adj egy ötöst!" felszólítást
TEGNAP 07:30
Vízilabda
Vogel Soma volt az FTC Nagy Viktora az év meccsén az OSC ellen
14/05/2021 03:12