Felkorbácsolta a kedélyeket a BVSC OB I-es férfi vízilabdacsapatánál történt 

edzőcsere

, főleg annak a klub felőli kommunikálása. A négy éve vezetőedzőként dolgozó, azonnali hatállyal felmondó Szűcs Levente helyett egy hete addigi másodedzője, Kemény Kristóf vezeti a gárdát, aki a címvédő FTC elleni sikerrel kezdett. De miért volt szükség arra a fölényeskedő stílusban megfogalmazott, illetve lezárt közleményre a vasutasok szakosztály-igazgatójától?


Több szempontból is kifogásolható a BVSC II. számú közleménye. Képzeljük, ahogy abban a stílben megfogalmazott szöveg megnyugtatja a 300 emlegetett sportolót és szüleit. Az is furcsa, hogy a jelenlegi szakmai igazgató, Dabrowski Norbert felsorolt szerepkörei közül kimaradt, hogy éppenséggel vezetőedzője is volt a BVSC-nek. Ahogy az is különös, hogy a klubot egy évadnyi szegedi kitérőt leszámítva 29 éven át (!) szolgáló Szűcs Levente a megfogalmazás szerint "megkérdőjelezte a szakosztály szakmai vezetését". Ki ne kifogásolná, ha az új elképzelések érintenék az addigi edző jól végzett munkáját, beosztását? De leginkább az ütötte ki a biztosítékot játékosoknál (köztük olimpiai bajnoknál is), edzőknél, szurkolóknál és újságíróknál, ahogy ez a közlemény zárul, ezzel az aláírással:
"Mészáros Csaba
Szakosztály-igazgató
200-szoros magyar válogatott, világbajnoki és Világkupa-bronzérmes, 5-szörös magyar bajnok és kupagyőztes, a BVSC Örökös Bajnoka"
Úszás
Visszavonul a hollandok háromszoros olimpiai bajnok úszója
TEGNAP 12:07
A címvédő FTC az edzőt váltó, és remekül játszó BVSC-től is kikapott a bajnokságban | Eurosport
A BVSC-Zugló hazai medencében nagy meccsen 11-10-re legyőzte a címvédő Ferencvárost a férfi vízilabda OB I huszadik fordulójának pénteki rangadóján. Helyszíni tudósításunk a Szőnyi útról Zalánki Gergő nyilatkozatával. A mérkőzés előtt alig egy héttel jött a meglepő hír, igen furcsa körülmények között edzőt váltott a bajnokságban a legjobb négy közé kerülésért harcoló BVSC, az eddigi másodedző, Kemény Kristóf váltotta a 2017 januárja óta vezetőedzőként dolgozó Szűcs Leventét az élvonalbeli felnőttcsapat kispadján.
Mi visz rá valakit arra, hogy felsorolja az eredményeit is ahelyett, hogy megállt volna ott, hogy "szakosztály-igazgató"? Az eredményei felsorolásának semmi köze a mostani posztjához. Attól, hogy 200-szoros válogatott volt valaki valaha, semmilyen döntési jogkörrel nem ruházna fel senkit egy klubnál sem, így BVSC-nél sem. Az, hogy szakosztály-igazgató, viszont igen. (Nem mellesleg, a Szűcs felmondását bejelentő klubközlemény végén nem szerepelt aláírás, csak ennél.)
Miért gondolhatja Mészáros Csaba, hogy ezek az adatok felerősítik a vezetőség mondanivalóját, felemelik és hitelesítik egyben az ő pozícióját is egy, éppen az állását elveszítő edzővel szemben, aki egész életében a BVSC-nél vízilabdázott, majd ott edzősködött? Mi szükség van erre az erőfitogtatásra? Semmit nem tesz hozzá érdemben a tartalomhoz, csak azt a gőgöt és cinizmust tükrözi, amire viszont semmi szükség, pláne ebben a helyzetben. Ezek alapján egy világbajnoki ezüstérmessel szemben Mészáros Csaba már alulmaradna egy vitában attól, hogy ő "csak" vb-bronzérmes?
Nem attól lesz valakinek igaza, hogy 200-szoros válogatott, satöbbi.
Szabó Zoltán
egyszeres válogatott, és így lett széles körben kedvelt, az általunk legjobbnak vélt televíziós szakértő a sportágban.
Cseh Sándor
sem tartozott a legnagyobb spílerek közé, de szépen felépítette magát Szolnokon trénerként, világklasszis edző lett belőle, ahol mindent (is) megnyert a Dózsával.
Egy sportolót, sportvezetőt nem a megnyert címei és titulusai minősítenek, hanem a tettei és az azokkal szinkronban lévő mondanivalója.
És még valami. Ebben a sportágban alig találkozunk a szolidaritással, mármint nyilvánosan. Éppen a mostani történet egyik szereplője, Dabrowski Norbert volt az, aki még az Eger trénereként példamutatóan állt ki a Szolnoktól akkor távozni kénytelen Cseh Sándor mellett, akinek nem hosszabbították meg a szerződését. "Én azt szeretném kérdezni, hogy Cseh Sanyi rosszabb edző, mint tavaly?" – tette fel a költői kérdést akkori klubja honlapján, a vele készített interjúban.
Szivós Márton a szombati nagyon izgalmas UVSE-Honvéd (10-10) rangadó utáni videós nyilatkozatát pedig így zárta:
"Szivós MártonBudapesti Honvéd, vezetőedző1x Legrand-kupa-bajnokstrandvízilabda-bajnokHeliopolis-bajnokés SAS-torna-résztvevő"
Úszás
Idén sem lesz vizes vb, legalábbis Fukuokában ezerszázalék, hogy nem
24/01/2022 14:52
Úszás
Komoly változás jöhet az úszósportban, az idei vb-t is törölhetik
21/01/2022 18:19