A Ferencváros lehajrázta a Bresciát, csoportmásodikként jutott a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjébe a Fradi.
"Mit írunk majd erről a meccsről?” – kérdezte a nevünkben is tőlünk a Nemzeti Sport szakírója, a mindig kiváló Lakner Gábor a Komjádi lelátóján ülve, miközben a negyedik negyed elején 3-5 állt a Ferencváros-Brescia Bajnokok Ligája-mérkőzés eredményjelzőjén.
Nos, az ezúttal is a Nyéki Balázs által irányított Fradi csak gondoskodott erről az utolsó percekben. Nagyon szenvedtek addig a zöld-fehérek játékosai. Amennyire sziporkáztak az OSC-vel vívott bajnoki döntő első felvonásán Vigvári Vendelék, szerda este annyira nem ment nekik a góllövés.
Vízilabda
Märcz Tamás helyében ezzel a csapattal vágnánk neki (v)érmes reményekkel a hazai vízilabda vb-nek
24/05/2022 17:19
Miközben védekezésben nagy erőket mozgósítottak, elöl rengeteg volt a rossz döntés, hibás passz, kapufa. Mondjuk olyan nagyon ebből a partiból nem derült ki, hogy ez a Brescia hogyan lehetett fölényesen csoportelső egy olyan társaságban, ahol az FTC mellett ott van még a Barceloneta, a Novi Beograd és a nyolcas döntőről lemaradó Olympiakosz is, de mindegy.
Vogel Soma pazarul védett, alaposan megtámasztotta övéit (66,7%-os védési hatékonysággal zárt), de a támadások, emberelőnyök nem mentek. Egészen a meccs végéig. 1 perc 13 másodperc volt már csak hátra, amíg az addig csak az ellenfele után futó FTC kapott egy olyan ötméterest, ami ajándéknak tűnt a lelátóról. Vámos Márton bevágta, ezzel lett 6-6.
Aztán 13 másodperc volt hátra, amikor Daniil Merkulov egy olyan fórt értékesített 6/0-as lőlappal a háta mögött, ami szintén nem tűnt jogosnak. Az olaszok 7 a 6 ellen támadtak az egyenlítésért, de fölélőtték a helyzetüket, az utolsó másodpercben pedig pedig Varga Dénes oda se nézve (!) csavarta be a labdát az üres kapuba a félpályáról (!), talpra ugrasztva a lelátó népét.

Varga Dénes megint minden hangszeren játszott - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: From Official Website

A Fradi a második helyen végzett a csoportjában, ezzel a negyeddöntőben elkerüli a Reccót és a Jug Dubrovnik lesz az első belgrádi ellenfele.
A mérkőzés után a remeklő Vogel Somát kértük értékelésre (Lakner Gáborral együtt kérdeztük őt):
"Lehet, hogy három meccsnyi gólt lőttünk a legutóbbi két mérkőzésünkön. Kicsit még érződött a csapaton az elmúlt két napban az edzések során, hogy még a bajnoki döntő hangulatában vagyunk, és nem tudunk annyira fókuszálni a következő feladatra. Pedig ez is nagyon fontos volt.
Nyilván a jövő heti meccsünkre való felkészülés szempontjából, és azért is, hogy megszerezzük a második helyet. Ezt érződött most is a csapaton. Hátul beletettük azt a melót, amit ilyenkor kell, ezt a hat kapott gól mutatja is, elöl viszont talán egy kicsit elfogyott az energia. Plusz a koncentráció sem volt a topon.”

Vogel Soma megint remekelt - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Kalandosan alakuló BL-alapszakaszt zárt le ezzel a Ferencváros, Vogel is osztotta a véleményünket.
"Mindenfélét megéltünk a csoportmeccsek során, álltunk a csoportunk elején, nézett ki úgy, hogy nem jutunk be a Final Eigthbe, most meg a második helyről várhatjuk a folytatást, amit a szezon elején aláírtuk volna. Ez óriási teljesítmény, gratulálok a csapatnak!”
A következő szerdán az OSC elleni bajnoki finálé második felvonása következik, nem lehet könnyű az átállás fejben arra.
"Egyből félre kell tenni a Brescia elleni meccset. Nehéz lesz, mert az előző mérkőzésünk eredménye egyáltalán nem volt reális. Az OSC mindent ki fog adni magából, mert az lesz az utolsó esélyük, hogy még játszhassanak az aranyért. Úgy kell hozzáállni a második felvonáshoz, ahogy az elsőhöz, vagyis inkább úgy, mintha az lenne az első mérkőzés.
Nyilván nem lehet teljesen félretenni fejben a kialakult nagy különbséget, azt a magabiztosságot kell leszűrni abból a meccsből, amely majd segíthet a másodikon.”
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 14. forduló:
FTC-Telekom Waterpolo - AN Brescia (olasz) 8-6 (1-2, 1-1, 1-1, 5-2)
Gólszerzők: Varga D. 3, Vámos 2, Molnár E., Jansik Sz., Merkulov, ill. Constantin-Bicari 2, C. Presciutti, Vapenski, Renzuto, Luongo

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Mint a Szaknévsorban, Märcz Tamás bő, 27 fős vb-keretében is: aki számít, benne van
20/05/2022 18:54
Vízilabda
Az FTC megint kiütötte az OSC-t, megvan a zöld-fehérek 24. bajnoki címe
19/05/2022 08:42