Az FTC 18-9-re győzött az OSC ellen a férfi vízilabda OB I fináléjának első felvonásán.
A szív volt a kulcsszava a Ferencváros-OSC (18-9) bajnoki döntő első felvonásának. Először is, visszatérő szívritmuszavara miatt nem Varga Zsolt meccselt a Fradinál, hanem Nyéki Balázs. A játékvezetők viszont szívbaj nélkül ítélték meg zsákszámra a kiállításokat, a nárcisztikus sporik szétfújták a meccset, az eredményjelzőn rengeteg volt a sárga és a piros pötty a végére. Az újbudaiak pedig nagyon megszívták ezt partit, nagy különbségű vereséggel távoztak a Komjádi uszodából.
Az FTC egyértelműen visszatért arra a szintre, amelyen az ősszel volt, szinte minden bejött a zöld-fehéreknek ezen a mérkőzésen. Vogel Soma masszív teljesítményt mutatott a kapuban (53%), elit szintű védekezés jellemezte Molnár Erikéket, elöl pedig alaposan megszórták ellenfelüket Varga Dénesék.
Vízilabda
Az FTC zsenije, Varga Dénes úgy ugrasztotta talpra a Komjádi nézőit, hogy utána le se kellett ülni
12/05/2022 09:17
Az OSC-nek sansza nem volt ezúttal még csak a szoros találkozóra sem. A Fradiban viszont a remek csapatjáték mellett kimagasló egyéni teljesítmények is akadtak bőven. Vogel mellett Jansik Szilárd ebben a szezonban sokadszorra hozta eszméletlen mezőnymunkáját, mellette hintett egy ötöst, ahogy az élete első OB I-es döntőjén szereplő Vigvári Vendel is elemében volt az emberelőnyöknél, ő is ötször volt eredményes. Varga Dénes alájátszott a többieknek, mellette azért egy triplával jelentkezett ő is.
A feszült hangulatot mutatta, hogy Pohl Zoltán, Vámos Márton, illetve Manhercz Krisztián is cserés kiállítást kapott, a kispadon helyet foglaló Madaras Norbertet pedig piros lappal küldték el onnan. A bírók meg kihozták közel azonosra a kiállítások számát a végére, mintha ez bármit is jelentene.
Folytatás 12 (!) nap múlva Újbudán, addig a Bajnokok Ligája alapszakaszának utolsó fordulójában van jelenése mindkét félnek. Az OSC-től hatalmas javulás szükséges fejben és játékban is, hogy esélye legyen az egyenlítésre, és ezáltal a harmadik felvonás kiharcolására.

Jansik Szilárd szenzációsan játszott - Fotó: MVLSZ

Fotó: facebook

Először attól a Jansik Szilárdtól kértünk értékelést, aki ezúttal is félelmetes formában játszott:
"Sokkal szorosabbra számítottunk, de magunknak köszönhetjük, hogy ez így sikerült. Nagyon büszke vagyok a csapatra és arra, hogy Zsolt nélkül ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani! Érte is küzdöttünk. Az elejétől kezdve nagyon jól beleálltunk, végre jól kezdtünk egy mérkőzést és el tudtunk húzni. Többször fel tudtak jönni két-három gólra, de aztán mindig mi tudtunk lépni.
Látszott, hogy ők nagyon szétestek a végére. Mi végig csapatként küzdöttünk, végigjárattuk a támadásokat, jól használtuk ki a helyzeteinket. Ennyi nincs a két csapat között, ugyanúgy 0-0-ról fog indulni a következő meccs, és az OSC lesz otthon. Nagyon szeretnénk lezárni a párharcot a következő mérkőzésen.”

Vigvári Vendel nagyon eredményes játékkal jelentkezett - Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ

Fotó: From Official Website

A Vigvári testvérekkel készített páros interjúnkban azt írtuk, hogy akár főszereplővé is előléphet valamelyik fivér. Nos, Vigvári Vendel az öt góljával így tett, ő is nyilatkozott honlapunknak:
"A Fradi gyönyörűvé varázsolta a Komjádit, óriási hangulatot teremtettek a szurkolók, örülök, hogy ilyen sokan eljöttek. Az OSC kulcsjátékosai közül többet is kipontozódtak a végére, butaság lenne ebből a nagy különbségből kiindulni a következő mérkőzésen. A mérkőzés pozitív részeit próbáljuk továbbvinni, és magabiztosak próbálunk lenni.
A védekezésünk nagyon jól működött, Soma is nagyon jól védett, fegyelmezettek tudtunk maradni, nem mentünk bele olyan butaságokba, amelyekből aztán könnyű gólokat kaphattunk volna. Plusztöltet, hogy nekem is jól jött ki a lépés.”
Az OSC-ből a három gólt szerző Sziládi Kristófot kérdeztük:
"Abban megegyezhetünk, hogy egyáltalán nem ilyen szétnyílt mérkőzésre számítottunk. Nem tudom, mi lehetett a hiba, de biztos vagyok benne, hogy kielemezzük, korántsem adjuk föl és a második meccset mindenféleképpen megnyerjük, hogy folytatódjon a bajnoki döntő. Hiszek a csapatomban, szerintem képesek vagyunk bármire, amit elhatározunk. Nem úgy fogunk odamenni a következő meccsre, hogy ez már egy lefutott párharc, szeretnénk megmutatni, hogy milyen az igazi OSC.”

Sziládi Kristóf és Varga Dénes is három-három gólt szerzett - Fotó: MVLSZ

Fotó: facebook

E.ON férfi vízilabda OB I, döntő, 1. mérkőzés
FTC-Telekom Waterpolo-Genesys-OSC-Újbuda 18-9 (3-1, 6-4, 5-3, 4-1)
Gólszerzők: Jansik Sz. 5, Vigvári Vendel 5, Varga D. 3, Damonte 3, Vámos, Ubović, ill. Sziládi 3, Salamon 3, Manhercz 2, Hárai
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, az FTC javára

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Az FTC az utolsó 13 másodpercben nyerte meg a Recco elkerülését jelentő BL-meccsét
12/05/2022 04:48
Vízilabda
Az FTC elérte őszi csúcsformáját, az OSC-től extra kell a finálé második felvonásán
08/05/2022 19:13