Ezt a meccset is kimaxolta Varga Dániel erőn felül teljesítő csapata.

Már a finálé első mérkőzése után rögtön tudni lehetett, hogy nem szabad kiindulni abból a végeredményből (18-10). Az OSC a döntő második mérkőzésén enyhén szólva nem adta könnyen a bőrét, sőt, az utolsó másodpercekig megvolt az esélye a párharc kiegyenlítésére, de végül a Szolnok örülhetett.
Már, hogy a bajnoki címnek. Az OSC-nél sem lehetnek annyira maguk alatt, mert senki, se a szakma, se közönség, se az újságírók nem várták, hogy ez az újbudai együttes az Eurokupában és az OB I-ben és épp, hogy csak lemarad az aranyéremről, miközben a Magyar Kupa négyes döntőjében nem kapták meg az esélyt, hogy veretlen út után ott is bizonyítsanak.
Vízilabda
Mint a Szaknévsorban, Märcz Tamás bő, 27 fős vb-keretében is: aki számít, benne van
TEGNAP 18:54
Megtették ezt utána az egész szezonban. A bajnoki döntő második meccsén pedig 3-5 után csináltak egy 5-0-s sorozatot, így 8-5-nél megint azt hihette az ember, hogy megcsinálhatják a csodát. Végül is, már ez az volt, csak nem párosult végső győzelemmel.
Hárai Balázs ismét emberfelettit nyújtott centerben, Varga Dani a sajtótájékoztatón ki is emelte, hogy a majdnem 70 éves összéletkorú párosa, Hárai Pufi és Tóth Márton az élvonal legjobb centerduóját alkotta. Hárai ezúttal az emberelőnyök kihasználása mellett dobott három gólt is.
Rajta kívül az egyaránt hatalmasat játszó Manhercz Krisztián és Salamon Ferenc triplázott még, kiemelkedő egyéni teljesítmény persze a túloldalon is akadt, kellett is. A cséká, Angyal Dániel az első meccsen mutatott 6/5-ös lövőmutatója után produkált egy 3/3-at, igazolva, hogy nem hiába lett honlapunk szerint 2020 legjobb magyar pólósa. Filip Filipović is bevágott hármat, Nagy Viktor pedig 46%-os védési hatékonysággal, több bravúrral hárult hozzá övéi sikeréhez.
Amely nagyon kicsin múlt.
A negyedik negyedben 9-9 után hol az egyik, hol a másik fél vezetett, fantasztikus utolsó nyolc percet láthattunk. Az utolsó percben az döntött, hogy amíg Angyal Dani a kapufa segítségével bevágta a maga fórját, Salamon Ferié viszont kijött onnan. Ennyi volt a különbség. Méltó az egész szezonhoz, és a két csapat nagy meneteléséhez.
A Živko Gocić által remekül vezetett Szolnoki Dózsa törte meg a Ferencváros 2018 óta egyeduralmát, és 2017 után visszaült a trónra a Magyar Kupa-ezüst és az Eurokupa-győzelem után, mindössze egy vereséget elszenvedve az élvonalban. Az az érdekes helyzet állt elő, hogy előbb lett meg a magyar bajnok és második helyezett, mint a bronzérmes és a negyedik, de vasárnap estére az is meglesz a BVSC és a Ferencváros párharcának második, utolsó felvonása után.
Még a törött ujjal játszó, korábban már mindent is megnyerő centerfenomént, Duško Pijetlovićot is láttuk sírni a partit követően, Konarik Ákos révén pedig már van magyar bajnok Benedek-bébi is.
Az OSC válogatottjai közül doppingvizsgálatra hívtak többeket, amikor az érintettek leadták a rendelést az OSC egyik vezetőjének, hogy mit kérnek az eredményes mintaleadás érdekében, a "búzasör" szó hangzott el. Ezután a szezon után - bár nem nyertek semmi kézzelfoghatót, miközben rengeteg mást igen - a XI. kerületiek is joggal koccinthatnak.
A győztes gólt szerző szolnoki csapatkapitányt, Angyal Dánielt kértük értékelésre az eredményhirdetés után:
"Egészen elképesztő menetelés volt, már több mint egy éve tartott ez a menetelés. Tényleg rengeteget dolgoztunk, aranyéremmel a nyakamban már mondhatom, hogy nekünk is voltak nehézségeink, de nem álltunk meg egy pillanatra sem, nagyon büszke vagyok erre a csapatra! Fantasztikus dolog, hogy ilyen hosszú időn át ilyen kiegyensúlyozott teljesítményt tudtunk nyújtani, ez egészen egyedülálló. Abszolút ilyen második meccsre készültünk. Szolnokon olyan napot fogtunk ki, amikor nagyon extrán összejöttek a dolgok. Mikor, ha nem a döntőben? Idén nem sokszor kaptunk ki, de ezt megelőzően itt, a Kondorosin még nem tudtunk nyerni. Arra készültünk, hogy hazai pályán abszolút az OSC az esélyesebb, ezt bizonyították is, mert nagyon jól játszottak. Fantasztikus, hogy mi ilyen szívvel és akarattal tudtunk bajnoki döntőt játszani. Az, hogy a végén egy fór bepattan, ott meg a kapufáról kifelé jön, tényleg csak a szerencse kérdése."
E.ON férfi vízilabda OB I, döntő, 2. mérkőzés
OSC-Újbuda - Szolnoki Dózsa 13-14 (5-5, 3-1, 2-5, 3-3)
Gólszerzők: Hárai 3, Manhercz 3, Salamon 3, Erdélyi 2, Várnai 1, Burián 1, ill. Angyal 3, Filipović 3, Nagy Á., 2, Drašović 2, Jansik D. 1, Kovács G. 1, Konarik 1, Schmölcz 1
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Szolnok javára
Vízilabda
Az FTC megint kiütötte az OSC-t, megvan a zöld-fehérek 24. bajnoki címe
19/05/2022 08:42
Vízilabda
"Benedek Tibort ne gyászoljuk, hanem ünnepeljük!" - jön a II. Benedek Tibor Emléktorna
16/05/2022 15:05