Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Daganatos betegen indul a budapesti Eb-n a rekordtartó úszó

Nagy Benjámin

Frissítve 09/05/2021 - 17:03 GMT+2

A mellúszó egy doppingvizsgálatnak köszönhetően, néhány nappal ezelőtt tudta meg a hírt, amit szombaton közölt a nagyvilággal.

Yannick Käser (photo: Patrick B. Kraemer)

Fotó: Other Agency

Hererákot diagnosztizáltak a svájci mellúszónál, Yannick Käsernél.

A 100 és 200 méteren is nemzeti csúcstartó olimpikont a közelmúltban tesztelték a doppingellenőrök, a vizeletmintája pedig abnormális, rákra utaló értékeket mutatott. A 28 éves Käser orvosaival egyeztetve részletes vizsgálatoknak vetette alá magát, ezt követően derült ki a betegsége.
.
Szombaton az Instagram-oldalán tett közzé egy üzenetet.
„Néha rájössz, hogy nem tudsz mindent irányítani az életedben. De az, hogy hogyan kezeled a nehéz helyzeteket, a saját erődön múlik. Úgy gondolom, hogy az érzékeny egészségügyi témák tudatosítása és a nyílt beszéd fontos! Így a hamis pletykák megelőzése érdekében szeretnék tisztán és világosan kommunikálni.
Múlt héten kaptam egy rendellenes vizeletminta-eredményt, ezért egy sor vizsgálaton kellett átesnem. Néhány nappal ezelőtt hererákot diagnosztizáltak nálam. Szerencsére még nagyon korai stádiumban értesültem róla, így a teljes és gyors gyógyulásom esélye jónak tűnik, és remélhetőleg a műtét, valamint az utókezelés is a tervek szerint alakul. Ezen a ponton szeretném megköszönni az orvosaimnak a kiváló munkát és a gyors diagnózist.
Az alapos konzultáció után úgy döntöttem, hogy részt veszek a budapesti Európa-bajnokságon, majd a Svájcba való visszatérésem után azonnal megműtenek.
Külön köszönöm szeretett családomnak, edzőimnek és barátnőmnek, hogy támogatnak ezekben a nehéz időkben. Nagyon szeretlek titeket!”
Az elmúlt években két kiváló amerikai úszónál, Nathan Adriaennél és Eric Shanteau-nál is diagnosztizáltak hererákot, mindketten szerencsésen felépültek és hamar visszatérhettek a versenyzéshez.
A budapesti Európa-bajnokság medencés versenyei május 17-én kezdődnek.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés