Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Koronavírusban elhunyt testvérére emlékezett az olimpián debütáló sportoló

Németh Dániel

Publikálva 25/07/2021 - 17:49 GMT+2

Hatalmas siker lenne az országnak, ha megnyerné a versenyt, az extra motiváció is megvan.

Jonatan Christie

Fotó: AFP

Jonatan Christie győzelemmel kezdte az olimpiai tollaslabdatornát, amelyre egy családi tragédia árnyékában érkezett meg.


A hetedik helyen rangsorolt Jonatan Christie győzelemmel mutatkozott be az olimpián, miután a Musashino Forest Sport Plazában megrendezett meccsen két szettben, 21-8, 21-14 arányban legyőzte a menekültcsapatot képviselő Aram Mahmoudot. „Boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem ezt a meccset. Izgatott vagyok a torna miatt, szeretném a legjobbamat nyújtani” –mondta Christie az olimpia hivatalos honlapjának.
Az indonéz sportoló mögött nehéz hónapok állnak, hiszen nemrég elveszítette a koronavírussal megfertőződött testvérét. Ezen az olimpián tehát nem csak önmagáért és a hazájáért küzd, de bátyja emlékének is szeretne adózni egy erős szerepléssel. A 2018-as Ázsia játékok győztese épp a februári Thailand Openen versenyzett, amikor megtudta, hogy a testvére koronavírusos lett – nem sokkal később a szüleikkel együtt kórházi ápolásra szorultak.
„Apám és anyám is beteg volt, de őket másik kórházba vitték. Előbb a szüleimnél voltam, esténként pedig a tesómat látogattam meg, ki kellett hagynom egy kis időt értük” – mesélte. Sajnos a bátyja elveszítette a vírussal folytatott küzdelmet, és a saját gyásza mellett egy súlyos dilemmával is meg kellett birkóznia: hogy közölje-e a hírt a szüleivel, akik ekkor még szintén ápolásra szorultak. Végül csak később árulta el nekik a történteket.
A testvérem halálát követően nem árultam el egyből anyámnak és apámnak a hírt, talán csak egy héttel később. Megtartottam magamnak, de amikor már jobban voltak, akkor kénytelem voltam. Anyukám természetesen sokáig sírt. Most már jól vannak a szüleim, most is kapcsolatban vagyunk. Örülnek annak, hogy láthatnak az olimpián.
Christie-nek ezekben a napokban sokat segít állandó szobatársa, Anthony Sinisuka Gintig, aki szintén ott van Tokióban. Az indonézek abban reménykednek, hogy közülük valaki az aranyérmet is elcsípheti a tollaslabdázók között, amelyhez hasonló sikerre Taufik Hidayat 2004-es athéni győzelme óta várnak. Hogy mennyire sokat jelentene nekik a győzelem, jól jelzi, hogy minden lehetséges módon próbálják támogatni egymást.
Ez hatalmas motivációt ad Jonathan Cristie-nek, különösen azt követően, hogy elveszítette az egyik közeli hozzátartozóját – mondta Anthony Sinisuka Ginting. Dzsakartához hasonlóan most is szobatársak vagyunk, úgy próbálom segíteni, ahogyan csak tudom. Hálásak vagyunk, hogy számíthatunk a másikra.
Forrás: olympics.com

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés