Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Roddick üzeni, aki Venus és Murray visszavonulását sürgeti, fogja be!

Takács Márton

Frissítve 23/06/2023 - 21:22 GMT+2

Andy Roddick a 43 éves Venus Williams és a 36 esztendős Andy Murray védelmére kelt, mondván, hogy a két, egyaránt Wimbledonra készülő Grand Slam-bajnok minden jogot kiérdemelt arra, hogy addig játsszon, ameddig csak akar. Word.

Megvan a teniszvilág új álompárja, Andy Murray esélyes lesz Wimbledonban?

Venus Williams és Andy Murray védelmére kelt a US Open 2003-as győztese, Andy Roddick.
Aki azt mondja, hogy 'ó, nekik már nem kellene játszaniuk', az fogja be a száját!
Andy Roddick szót emelt az ageizmus ellen, egyben kiállt Venus Williams és Andy Murray mellett.
Williams a múlt hétvégén lett 43, az utóbbi időben nem játszott sok tornán, de még mindig aktív és szeret teniszezni (ez a lényeg). Miután a 2023-as szezon első hetében, Aucklandben combhajlítósérülést szenvedett, Venus a múlt héten tért vissza a tourra, de háromszettes első fordulós vereséget szenvedett 's-Hertogenboschban a nála 26 esztendővel fiatalabb svájci Celine Naef ellen.
Ezen a héten az idősebbik Williams nővér viszont bravúros győzelmet aratott, amikor 7:6(5), 4:6, 7:6(6) arányban legyőzte a világranglista 48. helyén álló Camila Giorgit a birminghami első fordulóban – egy 3 óra 17 perces partin. A második körben aztán Jelena Ostapenkótól ugyan kikapott, de elcsípett egy szettet a Roland Garros 2017-es bajnokától is.
Közben kiderült, hogy az egyéniben ötszörös wimbledoni győztes Venus Williams szabadkártyát kapott a londoni GS-tornára. Tavaly sérülés miatt kihagyta ezt a majört, idén viszont ott lehet.
Wimbledon 2013-as és 2016-os bajnoka, Andy Murray is remekelt az elmúlt két hétben, mivel Surbitonban és Nottinghamben is behúzott egy-egy füves pályás Challenger-tornát. Ezt követően viszont kikapott a Cinch Championship első kanyarjában Alex de Minaurtól, pedig nagyon kellettek volna neki a ranglistapontok ahhoz, hogy szándéka szerint kiemelt lehessen Wimbledonban.
"Venus minden jogot kiérdemelt a játékra. Andy Murray szintén. Nem véletlenül ők a nagyok. Lehet, hogy már nincsenek azon a szinten, mint fénykorukban, a sikeres pillanatokért teniszeznek, ezt láthattuk Venusnál Giorgi ellen.
Mennyire megkönnyebbült, mennyire elégedett volt magával ezután. Jogosan. A lassabb felületeken szerintem nehezen mozog a pályán. De még mindig tud tempót diktálni. Az adogatása elképesztő volt."
picture

Óriási Venus Williams akaratereje

Fotó: AFP

"Kíváncsi vagyok, hogyan bírja majd a térde. Élvezd a győzelmet, Venus, megérdemelted!
Annyira jó volt nézni. Imádtam." – nyilatkozta rendkívül szimpatikus módon a 40 éves Roddick a Tennis Channelnek.
A hétszeres GS-győztes Williams pusztán a tenisz iránti szeretete miatt játszik még mindig. Eközben Murray abban reménykedik, hogy legalább még egy erős wimbledoni szereplést sikerül produkálnia, mielőtt visszavonul.
picture

Senki sem tudja, Andy Murray hogy bírja még a tempót

Fotó: AFP


Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés