Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray azzal viccelődött, hogy a rekorder Djokovic Wimbledon előtt talán picit elengedi a teniszt

Takács Márton

Publikálva 13/06/2023 - 16:38 GMT+2

Andy Murray hét év után először nyert füvön tornát, vasárnap Surbitonban örülhetett. Aznap, amikor Novak Djokovic a Roland Garroson megszerezte 23. Grand Slam-címét. Murray hihetetlen teljesítményként üdvözölte Djokovic győzelmét, és azt is elmondta, hogy Djokovic, Rafael Nadal és Roger Federer sikere milyen perspektívába helyezi saját eredményeit Wimbledon előtt.

A varázslat, amivel összejött a 23. Grand Slam-győzelem – Djokovic öt legszebb ütése a Garroson

Andy Murray gratulált Novak Djokovicnak, és kontextusba helyezte a szerb GS-rekordját.
"A füves pályás tornákat nem könnyű megnyerni, de zseniális dolog megnyerni még egyet. A gyerekeim mindig megkérdezik, amikor elutazom, hogy trófeával jövök-e majd haza, és ez eddig ritkán fordult elő... Azt hiszem, a tévében nézték. Ma este hazahozom a trófeát."
Andy Murray ezt is nyilatkozta a hétvégi tornagyőzelmét követően, aztán azzal is viccelődött, hogy reméli, Novak Djokovic a Roland Garros megnyerése után kevésbé foglalkozik majd a tenisszel Wimbledon előtt. A skót kihagyta a Garrost, pont azért, mert energiáit idén Wimbledonra koncentrálja.
Murray és Djokovic is trófeát szerzett vasárnap - Murray hét év után először nyert füves pályán Surbitonban egy Challenger-tornán lett első, Djokovic pedig rekordot jelentő 23. GS-győzelmét aratta azzal, hogy harmadszor is megnyerte a francia nyílt bajnokságot.
Djokovic ezzel eggyel megelőzte Rafael Nadalt a major-versenyek örökranglistáján, és hárommal Roger Federert.
"Nem azt mondom, hogy könnyűnek tűnik az újabb győzelme, de sokkal könnyebbnek tünteti fel, mint kellene" - mondta Murray Djokovicról, aki ellen már junior koruk óta versenyez.
"Örülök neki, megérdemli. Amikor a 2016-os Garros döntőjében legyőzött engem, elvesztette a motivációját, így talán a következő néhány hétben Wimbledon felé tartva megint leveheti a szemét a labdáról!" – fűzte hozzá Murray a rá jellemző humorral.
picture

Ezután nem lehet kérdés, hogy ki a legnagyobb Djokovic, Federer és Nadal közül

"De gratulálok neki - ez egy hihetetlen teljesítmény!"
Murray háromszoros Grand Slam-bajnok, és idén nyáron Wimbledonban újabb nagy dobásra készül.
Fénykorában egy-egy tornán fel tudta venni a versenyt Djokoviccsal, Nadallal és Federerrel is, 2016-ban pedig elképesztő szezont produkált, és világelső lett. Abban döntőt játszott az Ausztrál Openen és a Roland Garroson, plusz megnyerte Wimbledont, és a riói olimpián is megvédte a címét egyesben.
Murray szerint a legendás trió eredményei perspektívába helyezik a saját sikereit is.
"Tudom, hogy milyen nehéz Slamet nyerni, így ezeknek a srácoknak a 23, 22 és 20 győzelme egyszerűen képtelenség” – folytatta Murray.
picture

Hahó, Andy! © lta.org.uk

Fotó: From Official Website

"Néha nézem a meccseiket, és azt mondom: ’hű, el sem hiszem, hogy régebben a legnagyobb tornákon a legnagyobb meccseken versenyezhettem és nyertem ellenük’.
30 év múlva azok az emberek, akik talán nem követik annyira a teniszt, visszatekintve azt fogják mondani nekem, hogy ’csak három Grand Slamet nyertél’. De minden egyes major, amit ezek a srácok behúznak, még nagyobbá teszi az ellenük elért sikereimet, és a tornákat, amiket megnyertem ellenük.
Biztosan nem nyertem meg minden meccsemet ellenük, de jó néhányat igen. Büszke vagyok arra, amit elértem, ami kétségkívül a férfi tenisz legjobb korszakában történt."
Murray nagyot ment múlt héten a surbitoni challengeren. Mindössze a negyeddöntőben egy szettet veszítve nyerte meg a trófeát, a fináléban sima, 6:3, 6:2-re győzött az osztrák Jurij Rodionovval szemben.
picture

Csak a szokásos: Murray három meccslabdát hárítva jutott tovább Dohában

Azóta már Nottinghambe utazott, egy újabb challengeren vesz részt, ahol folytatja a felkészülést Wimbledonra.
"Kemény volt az út, hogy visszajussak idáig, és úgy gondolom, hogy időnként jó teniszt játszottam a héten. Olyat, ami jó lehetőséget ad nekem, különösen, ha így adogatok a legtöbb játékos ellen izgatott vagyok emiatt” - elmélkedett.
"Hosszú időbe telt, mire visszatértem ide, és sok munkába került, néhány kemény vereséggel, de tovább dolgoztam és hittem magamban. Nem tudtam, hogy újra játszani fogok-e, és szerencsés vagyok, hogy újra magas szinten versenyezhetek.
Nem akarom lekicsinyelni ezt a versenyt, mert bármilyen tornát megnyerni nagyszerű, és bármilyen szinten nyerni nem könnyű, de még mindig többre törekszem. Hiszem, hogy több van bennem, így remélhetőleg ezt a következő hetekben el tudom érni.”
picture

Murray így örülne egy sikeres wimbledoni szereplésnek idén is

Fotó: AFP

Áprilisban leszögezte, hogy rámegy a wimbledoni tornagyőzelemre, a fenti mondatainak megfelelően nem változtak a céljai.
"Nekem is vannak ambícióim, wimbledoni címekért versenyezni, meg ilyesmi, és tudom, hogy ma itt ülve ez valószínűleg nem hangzik reálisan, de hiszek benne, hogy ez is egy lehetőség.”
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés