Elszámolták magukat Wimbledonban, így csökkenteni kell a stáb méretét. Ami érthető, csak épp az elbocsátó szép üzenetek helyenként elég furcsára sikeredtek.
Az utóbbi napokban megcsappant a vendéglátó és takarítói személyzet létszáma Wimbledonban, miután kiderült: túl sok embert vettek fel. Többségében alkalmi munkákról volt szó, ám az ügynek nem is ez az érdekes része, hanem az, hogy az alkalmazottak arról számoltak be, mondvacsinált indokokra hivatkozva közölték velük, hogy a továbbiakban ne nagyon számítsanak munkára.
A Guardian szerint legalább három dolgozónak azért mondtak fel, mert a műszakjukat követően a dombon ültek, itallal a kezükben, de volt olyan, aki engedély nélküli vécézés miatt veszítette el a munkáját. A lapnak sikerült megszólaltatnia egy 19 éves diáklányt, aki azt mondta: örültek a lehetőségnek, mivel viszonylag jól fizető állást kaptak a verseny helyszínén, most viszont tartanak a kirúgásoktól.
Wimbledon
Tavaly olimpiát nyert, idén elhagyhatja hazáját a teniszező, akinek rámehet a karrierje a háborúra
20/07/2022 - 14:40
„Szerdán is dolgoztunk, az ebédszünetünk alatt az egyik barátom a dombon ült, a kezében némi eperrel. Aztán kapott egy e-mailt, amiben közölték vele, nem kap több műszakot. Most már szó szerint félünk bármit is csinálni a szüneteinkben, akár csak leülni a dombra a munka után, nehogy azt mondják nekünk, innentől nem kapunk több munkát. Ez az egész bizarr.”
Egy másik alkalmazott káoszként jellemezte a kialakult helyzetet. „Szerintem ez a vezetőséget tükrözi. Mindenhonnan kirúgják az embereket. Lényegében túl nagy stábot hoztak össze, és nincs elég szurkoló – legalábbis a létszámuk elmarad a várakozásoktól – ezért ki kell rúgni embereket. Kifogás gyanánt pedig azt használják, hogy a stábtagok meccseket néznek és közben isznak.”
Egy, az alkalmazottaknak kiküldött e-mail bizonyítja, hogy az All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC) valóban a stáb lefaragásán dolgozik. „Amint azt bizonyára észrevették, a látogatók száma elmarad a várakozásainktól, ebből az okból kifolyólag az AELTC azt kérte, vizsgáljuk meg a napi stáb csökkentésének lehetőségét" - írták a kiszivárgott e-mailben.
Nagy dráma azért nincs, napi szinten 38,500 néző látogat ki a helyszínre, csakhogy ez bőven elmarad a napi 42 ezres maximumtól. A szükséges stáb méretét azért is számolhatták el, mert a hivatalos napi adat a 42 ezret is meghaladhatja, köszönhetően a jegyek újraértékesítésének. A rekord egyébként 2009-ből származik, amikor 46,826 szurkoló lépett be a füves pályás Grand Slamre.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Wimbledon
Ha Federer és Djokovic is menstruálna, talán már nem létezne a szigorú wimbledoni dress code
14/07/2022 - 10:50
Wimbledon
Djokovic és Rybakina a vesztesek között – az elmaradó wimbledoni pontokkal a játékosokat büntették
13/07/2022 - 16:31