Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Gyalázat, hogy ide jutottunk!” – McEnroe szerint Wimbledon méltatlan helyzetbe sodródott

Kálmán Laci

Frissítve 25/06/2022 - 12:23 GMT+2

Valószínűleg senki sem lepődik meg rajta, de John McEnroe-nak meglehetősen sarkos véleménye van a Wimbledon kapcsán kialakult helyzetről. A hétszeres egyéni Grand Slam-bajnok sem az All England Club döntésével, sem az ATP és a WTA arra adott válaszával nem ért egyet. Szokása szerint nem finomkodott a jelzőkkel, de végül is ezért (is) szeretjük.

John McEnroe

Fotó: Eurosport

John McEnroe nem érti, hogyan juthattunk idáig.

A világelső Daniil Medvedev, valamint jó néhány honfitársa, köztük Andrey Rublev, Karen Khachanov és Daria Kasatkina az All England Club döntése nyomán nem vehetnek részt a hétfőn kezdődő wimbledoni teniszbajnokságon.
De nem lehet ott a tornán a korábbi világelső, kétszeres Ausztrál Open-győztes Victoria Azarenka, valamint a ranglista hatodik helyén álló Aryna Sabalenka sem, tekintve, hogy a szervezők az oroszok mellett a fehérorosz játékosok indulását sem engedélyezték az ukránok elleni orosz invázió miatt.
Az ATP és a WTA már az elején ellenezte a döntést, végül mindkét szervezet úgy határozott, hogy nem osztanak pontokat idén Wimbledonban.
McEnroe egyik lépéstől sincs elragadtatva. És akkor még finoman fogalmaztunk.
„Nem értettem egyet az All England Ckub azon döntésével, amely kitiltotta az orosz és fehérorosz versenyzőket Wimbledonból” – mondta McEnroe. „Aztán nem értettem egyet azzal sem, hogy az ATP és a WTA nem akar pontokat adni a tornán.”
„Tudom, hogy ez egy borzalmas helyzet. Amikor megszülettek a döntések, úgy éreztem, ez egy lose-lose dolog lett, hogy ezzel mindenki csak veszíthet. Persze nehéz jó döntést hozni, de ha megnézzük a többi sportágat, meg a többi tornát, engedik az oroszokat játszani. Nem értem, mi vezette a döntéshozókat Wimbledonban. Ez egy fontos helyzet, úgyhogy fontos az állásfoglalás is.”
Le Court center de Wimbledon.
„Azt kérik tőlük, hogy ítéljenek el valamit, miközben ők attól félnek, hogy ha ezt megteszik, a családtagjaikat és a barátaikat letartóztathatják, és akár 15 évre bebörtönözhetik. Úgyhogy számomra ez olyan dolognak tűnik, amit egész egyszerűen nem lehet kérni a játékosoktól.
„Aztán ott van az, hogy elveszik a pontokat. Tegyük fel, hogy Djokovic megnyeri a tornát, majd ennek eredményeként még hátrébb zuhan a világranglistán. Ennek semmi értelme.”
„A kérdés másik része, hogy hatással lesz-e ez a játékosokra a tornán. Szerintem túl sok mindenkire nem lesz hatással. Wimbledonról beszélünk. Ez a világ egyik, ha nem a legfontosabb tornája. Számomra mindig is a US Open és Wimbledon volt a két legfontosabb verseny.”
„Egész egyszerűen gyalázat, hogy ide jutottunk. Főleg, ha figyelembe vesszük például, hogy Medvedev a világelső. Aztán ott van Andrey Rublev, aki hetedik vagy nyolcadik a rangsorban. Aztán van egy harmadik srác, Khachanov, aki negyeddöntős volt tavaly. A nőknél pedig van két fehérorosz a top 20-ban.”
Novak Djokovic
„Ez egy rettenetesen szerencsétlen helyzet így. Reméltem, hogy a torna előtt változik majd valami, de nem történt semmi. Nem tudom végül, mit csinálnak majd a pontokkal, fogalmam sincs, hogyan oldják majd meg végül ezt a helyzetet.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés