Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Enyhített Wimbledon: Engedélyezik a nőknek a sötét alsó aláöltözők viselését

Eurosport Magyarország

Publikálva 18/11/2022 - 12:20 GMT+1

Enyhítenek a wimbledoni tenisztorna szervezői a fehér ruházatra vonatkozó szabályokon: a jövő évi Grand Slam-tornától a nők számára megengedett lesz a sötét színű alsó aláöltöző.

Wimbledon

Fotó: AFP

A csütörtöki bejelentés azt követően született meg, hogy a londoni viadal vezetői a női játékosokkal, a versenyeket szervező WTA-val, a sportszergyártókkal és az orvosi csapatokkal is tárgyaltak.
"Elkötelezettek vagyunk a játékosok visszajelzéseinek meghallgatásában, és mindenben szeretnénk támogatni őket, hogy a lehető legjobb teljesítményre legyenek képesek. Örömmel jelentem be, hogy 2023-tól engedélyezzük a nők és a junior lányok számára a sötét alsó aláöltözők viselését" - jelentette be Sally Bolton, a viadalnak otthont adó All England Club vezérigazgatója.
A többi, ruhára vonatkozó előírás változatlan marad, azaz minden egyéb ruhadarabnak a tradicionálisnak számító fehér színűnek kell lennie. A női verseny résztvevői közül az idei torna alatt többen arra panaszkodtak, idegessé válnak attól, hogy fehér alsóruházat viselésére kötelezik őket.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés