Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic a legjobb teniszére törekszik, Tsitsipas önkritikus, Ruud agyondicsérte kínai legyőzőjét

Takács Márton

Frissítve 31/08/2023 - 11:38 GMT+2

A világelső Novak Djokovic, a címvédő Iga Świątek és a hazaiak üdvöskéje, Coco Gauff is bejutott a US Open 3. fordulójába. Búcsúzott viszont a tavalyi döntős Casper Ruud, akit lenyűgözött kínai ellenfele játéka. Kiesett Stefanos Tsitsipas és Petra Kvitova is, ahogy nincs már versenyben egyesben Fucsovics Márton és Marozsán Fábián sem.

17-ből 17 győzelem: Novak Djokovic továbbra is makulátlan a US Open második fordulójában

A US Open harmadik játéknapján kiesett Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud és Petra Kvitova is.
A New York-i közönség egyre jobban bízik abban, hogy Coco Gauffnak megvan a kellő képessége ahhoz, hogy hazai pályán megszerezze első Grand Slam-címét, miután az amerikai két sima szettben, 6:3, 6:2-re legyőzte az orosz szupertinit, Mirra Andreevát, és bejutott a harmadik fordulóba. A hatodik helyen kiemelt Gauff következő ellenfele Elise Mertens lesz.
Összesen 24 nyerővel rukkolt elő, gyorsan lecsapott a rövid labdákra, és igyekezett Andreevát az alapvonal mögé szorítani.
"Úgy gondolom, hogy akkor is képes vagyok nyerni, amikor nem a legjobb formámat nyújtom, még az első fordulóban sem hoztam a legjobb játékomat, de azon is túl tudtam lépni, most pedig sokkal tisztább teniszt játszottam" - mondta Gauff a pályán adott interjújában.
"Mirra az a típusú játékos, aki, ha adsz neki valamit, akkor kihasználja. Azt hiszem, jól csináltam, hogy sokat kellett hátrálnia."
Az orosz lány a tenisz egyik feltörekvő csillaga, a 19 éves Gauff a mérkőzés után bölcs szavakkal tudott szolgálni 16 esztendős ellenfelének.
"Azt hiszem, amikor fiatalabb voltam, úgy gondoltam, hogy minden meccs élet-halál kérdése, és amikor rájössz, hogy néhány versenyző a touron már a 30-as éveiben jár, ez perspektívába helyezi, hogy még mindig időt kell hagynod magadnak a hibákra és a vereségekre. Amíg tanulsz belőlük, addig rendben vannak."
picture

US Open: Andreeva - Gauff - a mérkőzés legjobb pillanatai

Novak Djokovic különösebb probléma nélkül legyőzte Bernabe Zapata Mirallest, és bejutott a US Open harmadik fordulójába. A szerb mindössze hat játékot veszített a 6:4, 6:1, 6:1-es győzelme során, amivel kivívta a következő meccset honfitársával, Laslo Djere-vel.
"36 évesen, 20 esztendőnyi New Yorkba járás után még mindig megvan bennem az éhség, hogy a legjobb teniszemet játsszam ezen a pályán" – mondta a partija után Djokovic.
"Megvan a tapasztalatom, hogy mit kell tennem a fontos pillanatokban. Megőrizni az energiát és a jelen pillanatra koncentrálni.
Egy szerb biztosan ott lesz a negyedik fordulóban, ami mindig jót tesz a teniszünknek. Laslo az egyik legkeményebben dolgozó játékos a mezőnyben. Rengeteg órát fordít a teste ápolására és arra, hogy próbálja felépíteni a formáját. Végül az olyan játékosoknak, mint ő, megjönnek az eredmények, mert nagyon-nagyon elkötelezett és nagyon kedves srác. Csendes. Keményen dolgozik és nagy harcos." – tette hozzá a világelső.
picture

Djokovic bámulatosan pontos átemeléssel kergette őrületbe ellenfelét

Zhang Zhizhen mindössze harmadszor jutott Grand Slam-tornán a harmadik fordulóba azzal, hogy 6:4, 5:7, 6:2, 0:6, 6:2 arányban legyőzte az ötödik helyen kiemelt, tavaly itt döntőző Casper Ruudot. Ő lett az első kínai játékos, aki top 5-ös riválist múlt felül, miközben pályafutása legnagyobb és legimpozánsabb teljesítményét nyújtotta. A következő fordulóban Rinky Hijikata lesz az ellenfele.
"Próbálj meg csak játszani, és minden egyes alkalommal hinni magadban! Még a nehéz pillanatokban is próbálj meg hinni magadban! A végén sikerülni fog!" – adott életúttanácsokat Zhang a nagy győzelme után.
A 26 éves Zhang júniusban a Roland Garros harmadik fordulójáig jutott, mielőtt kiesett volna - éppen Ruud ellen.
"A legfontosabb pillanatokban ő volt a jobb játékos. Ő lépett előre. Ez más volt, mint Párizsban. De ez egy másik felület. Remek adogatása van, gyönyörű a fonákja és a tenyerese is. Amikor megindul, akkor nagyon veszélyes. Bizonyos értelemben lenyűgözött, ahogyan játszott. Még hosszú évekig veszélyt fog jelenteni." – kommentálta a vereségét Ruud.
picture

US Open: Ruud kiejtésével írt történelmet a kínai teniszező

A címvédő Iga Świątek csak a szívósságával tudott felülkerekedni az elszánt Daria Saville-n. Az ausztrál végig nyomás alatt tartotta a világelsőt, de nem tudta hozni az adogatásait, így a lengyel 6:3, 6:4-re nyert. Świątek közeli barátjával, Kaja Juvannal találkozik a harmadik fordulóban.
"Az biztos, hogy nem volt könnyű. A mérkőzés ritmusa elég furcsán alakult. Intenzív akartam lenni, és többnyire én voltam a felelős ezért, mert én voltam az, aki támadott. Biztos, hogy szeretnék javítani néhány dolgon, mert elkövettem néhány ki nem kényszerített hibát. Boldog vagyok, hogy én nyertem." – nyilatkozta a meccs után Świątek.
A lengyel arról is beszélt, hogy egy közeli barátjával, Juvannal néz szembe a következő kanyarban.
"Azt hiszem, mindketten háttérbe tudjuk szorítani a pályán kívüli barátságot, és csak a saját játékunkat játsszuk. Ő a legjobb barátom a touron, az egyik legőszintébb és legokosabb ember a mezőnyben. Örülök, hogy a barátom, de egymás ellen kell játszanunk. Ez egy kényes helyzet, de azt hiszem, mindketten tudjuk, hogyan kell profiként viselkedni és csak a mérkőzésre figyelni." – tette hozzá a világelső.
picture

US Open: Swiatek - Saville - A mérkőzés legjobb pillanatai

A hetedik helyen kiemelt Stefanos Tsitsipas ötjátszmás vereséget szenvedett a svájci selejtezős Dominic Strickertől. A világranglista 128. helyezettje 1-2-es és egy brékhátrányból fordított, hogy megszerezze pályafutása legnagyobb győzelmét, és először jusson Grand Slam-tornán a harmadik fordulóba. Benjamin Bonzi vár legközelebb New Yorkban.
"Elég jó állapotban jöttem ki a pályára. Az első szettől kezdve jól éreztem magam. Kemény csata volt, de most nagyon boldog vagyok" - mondta Stricker.
"Élvezni fogom a nap hátralévő részét, aztán a következő fordulóra regenerálódom. Hátrányban voltam 3-5-nél, aztán a negyedik szettben visszajöttem. Nem tudom, hogyan, de valahogy sikerült, és aztán továbbra is nagyon magas szinten teniszeztem.
Egy olyan játékost legyőzni, mint Stefanos, aki a világranglista 7. helyén áll, olyasmi, ami még soha nem sikerült. Ez egy nagyon különleges nap számomra. Most nagy a hitem. Hittem magamban, amikor ma pályára léptem, és ez nagyszerű győzelem, nagyon sok önbizalmat ad nekem." – tette hozzá Stricker.
A hullámvölgyben lévő Tsitsipas önkritikusan értékelt.
"Semmiképpen sem szabad hibáztatnom senkit vagy a csapatom bármely tagját. A pályán minden az én irányításom és tehetségem alatt áll, és az, ahogyan ezt a sportot játszani tudom, a pályán mutatkozik meg."
picture

Először vert top10-es ellenfelet a svájci Stricker, Tsitsipas US Openje bánta

Caroline Wozniacki megszerezte első top 20-as győzelmét, mióta közel négy év kihagyás után visszatért a profi teniszhez. A dán játékos a 11. kiemelt Petra Kvitovát győzte le 7:5, 7:6(5)-ra, és jutott a harmadik fordulóba a US Openen, újbóli felbukkanása óta első Grand Slam-versenyén.
"Csodálatos érzés egy olyan kiváló játékost és bajnokot legyőzni, mint Petra" - mondta Wozniacki a győzelem után. "Nyilvánvalóan tudtam a meccs előtt, hogy van esélyem a győzelemre, és hiszek magamban.
picture

Bravúros győzelem a visszatérő Wozniackitól: Kvitovát búcsúztatva jutott tovább

Ugyanakkor Petrának nagyszerű éve volt. A világranglista 11. helyén áll, szeret kemény pályán játszani. Tudtam, hogy nagyon kemény meccs lesz, és a legjobb teniszemet kellett játszanom.
Három évvel ezelőtt, ha megkérdezték volna, nem gondoltam volna, hogy valaha is játszom még egy a US Openen, különösen nem egy éjszakai programban. Egyszerűen hihetetlen érzés itt lenni és megnyerni egy ilyen meccset!"
picture

US Open: Fucsovics háromszettes búcsúja Hijikata ellen - Összefoglaló

Fucsovics Márton és Marozsán Fábián is búcsúzott a második forduló szerdai játéknapján, így egyesben, a felnőttek között már nincs versenyben magyar teniszező.
A világranglistán 57. Fucsovics mindössze négy gémet nyert az ausztrál Rinky Hijikata ellen, aki két óra alatt, három szettben legyőzte a magyar teniszezőt.
A 92. helyen rangsorolt Marozsán ugyan az első játszmát nyerte Adrian Mannarino (35.) ellen, de a folytatásban 35 éves ellenfele dominált.
picture

Egy franciával még elbírt New Yorkban, a második már túl nagy falat volt Marozsánnak


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés