Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wozniacki nagy skalpot szerzett a US Openen, meglepetés-búcsúzók a férfiaknál

Eurosport Magyarország

Frissítve 31/08/2023 - 09:56 GMT+2

US Open - A gyermekei születése miatt több mint három és fél éves kihagyás után visszatért Caroline Wozniacki két játszmában legyőzte Petra Kvitovát az amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójában, szerdán. A játéknap két legnagyobb nevű búcsúzója Casper Ruud és Stefanos Tsitsipas voltak.

Bravúros győzelem a visszatérő Wozniackitól: Kvitovát búcsúztatva jutott tovább

US Open - Wozniacki Kvitova legyőzésével már a 32 között

A korábbi világelsők csatáját a dán játékos 7:5, 7:6 (7-5)-re, 2 óra 10 perc alatt nyerte meg az Arthur Ashe Stadion esti programjában.
A korábbi Australian Open-győztes, 32 éves Wozniacki június végén jelentette be, hogy visszatér a profik közé: Montréalban egy-egy győzelmet és vereséget gyűjtött, majd Cincinnatiben az első körben búcsúzott. New Yorkban a 11. helyen kiemelt cseh Kvitova előtt az orosz Tatiana Prozorovát verte két sima játszmában.
picture

Bravúros győzelem a visszatérő Wozniackitól: Kvitovát búcsúztatva jutott tovább

Nem okozott gondot a továbbjutás a világelső Iga Swiateknek, aki két szettben, 95 perc alatt múlta felül az ausztrál Daria Saville-t.
A férfiaknál a játéknap legnagyobb meglepetését az ötödik helyen kiemelt Casper Ruud búcsúja okozta: a tavaly döntős norvég teniszezőt a világranglistán 67. kínai Zhang Zhizhen győzte le 6:4, 5:7, 6:2, 0:6, 6:2-re, 3 óra 21 perc alatt, aki ezzel történelemet írt, hiszen kínai férfi teniszező még sosem győzött le top5-ös játékost.
picture

US Open: Ruud kiejtésével írt történelmet a kínai teniszező

A hetedikként rangsorolt Stefanos Tsitsipas sincs már versenyben, a görögök sztárját öt játszmában búcsúztatta a 21 éves svájci Dominic Stricker, aki először jutott GS-torna harmadik fordulójába.
picture

Először vert top10-es ellenfelet a svájci Stricker, Tsitsipas US Openje bánta

Könnyedén jutott viszont a 32 közé Novak Djokovic: a szerbek 23-szoros Grand Slam-győztes klasszisa kicsit több mint két óra alatt, mindössze hat játékot veszítve kerekedett a spanyol Bernabe Zapata Miralles fölé.
picture

17-ből 17 győzelem: Novak Djokovic továbbra is makulátlan a US Open második fordulójában

(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés