Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Del Potro még mindig nem 100%-os, nem lesz visszatérés a US Openen

Eurosport Magyarország

Frissítve 17/08/2023 - 17:51 GMT+2

Juan Martin Del Potro a közösségi oldalain bejelentette: nem lesz ott az idei US Openen, mivel változatlanul nincs 100%-os állapotban. A 34 éves argentin teniszező tavaly februárban elbúcsúzott a sporttól hazai közönség előtt, azonban többször is hangoztatta: szeretne adni még egy esélyt magának a visszatérésre.

Vastaps és könnyek – így búcsúztatták Del Potrót

Juan Martín Del Potro mindent megtett azért, hogy ott legyen a US Openen, de ismét elmarad a visszatérés.
A 34 éves teniszező tavaly februárban, a Buenos Aires-i tornán lépett legutóbb pályára, ahol – néhány kiskaput szem előtt tartva – bejelentette a visszavonulását. A 2009-es US Open-bajnok évek óta keresi a megoldást, hogy teljesen felépüljön abból a térdsérülésből, amit öt évvel ezelőtt szenvedett el, de egyik terápia sem járt sikerrel.
Del Potro azonban nem adta fel a reményt, hogy újra pályára léphessen, több interjúban és közösségi médiás bejegyzésben elhintette: szeretne ott lenni a US Openen.
Mivel szerdán nyilvánosságra hozták, kik vehetnek részt szabadkártyával az idei versenyen, és az argentin neve nem szerepelt a listán, eldőlt: nem lesz ott New Yorkban az argentin közönségkedvenc.
Nem sokkal később közleményben az okokról is írt.
„Amint azt ti is tudjátok, nagyon szerettem volna egy olyan különleges versenyen játszani, mint amilyen a US Open. Mindent megtettem annak érdekében, hogy ez összejöjjön, de a testem nem 100%-os, így nem teszi lehetővé, hogy megfelelő állapotban, elégedetten osztozhassak veletek egy ilyen különleges pillanaton.”
Del Potro korábban is beszélt már arról, hogy a fájdalmak az egyszerű hétköznapokat is megnehezítik, vagyis nem csak azért keresi a gyógymódokat, hogy újra ütőt ragadhasson. A 34 éves teniszező a mostani posztjában is megjegyezte: most az az elsődleges szempont, hogy az egészsége és a közérzete javuljon.
Keresni fogom az alternatívákat, hogy javítsak az életem színvonalán.
- írta Del Potro.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés