Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal is történelmi alak, mint Cincinnatus, az eke mellől visszatérve is megnyerheti a US Opent

Takács Márton

Publikálva 19/08/2022 - 14:16 GMT+2

Rafael Nadal elszalasztotta az esélyt, hogy a héten újra világelső legyen, mivel a Cincinnati Openen kiesett Borna Ćorić ellenében. Ez volt az első mérkőzése azóta, hogy a Nick Kyrgios elleni wimbledoni elődöntőtől hasi sérülés miatt visszalépett. Az Eurosport szakértője, Barbara Schett úgy véli, Nadalt még akkor sem lehet leírni a US Openen, ha nem lesz teljesen fitt a rajton.

Rafael Nadal a kedvezőtlen előjelek ellenére a US Openen is viríthat

Fotó: AFP

Rafal Nadal a US Openen is veszélyes lehet korai cincinnati búcsúja ellenére.
"Soha, de soha ne írjuk le őt" – mondta Barbara Schett, az Eurosport szakértője Rafael Nadalról, miután a spanyol az első meccsén kiesett Cincinnatiben.
Borna Ćorić felborította a papírformát azzal, hogy három szettben, 2 óra 52 perc alatt 7:6(9), 4:6, 6:3-ra legyőzte a 22-szeres Grand Slam-bajnokot a Cincinnati Open második fordulójában.
Nadal az első mérkőzését játszotta azóta, hogy júliusban visszalépett a Nick Kyrgios elleni wimbledoni elődöntőtől egy hasizomszakadás miatt, amely az elmúlt hat hétben hátráltatta.
Schett úgy véli, hogy Nadal hasi sérülésből való felépülése mindig nagyban befolyásolhatja a pályán nyújtott teljesítményét, de Flushing Meadowsban újra veszélyes lehet a torna négyszeres győztese.
"Ne felejtsük el, hogy ez volt az első mérkőzése a sérülés óta. A meccs mindig más, mint az edzés. Akinek hasi sérülése és hasizomszakadása volt, az tudja, milyen érzés. Rendkívül óvatosnak kell lenni. Ilyenkor aggódik az ember, hogy újra megsérülhet.
Azt hiszem, ezt láttuk szerdán is. Amikor Ćorić ellen játszott, egy kicsit bizonytalan volt, hogy a teste hogyan bírja majd. Az biztos, hogy idővel egyre jobban fogja érezni magát.
Ha nincs sérülése a hasizomban, akkor még van másfél hete, hogy javítsa az egészségét, és hogy hizlalja az önbizalmát. Meg hogy ki tudja húzni magát, és el tudjon hajolni az adogatásnál, mert ez a legtrükkösebb ütés, az adogatás meg a lecsapás. Ha ez meglesz, akkor Rafa Nadal minden bizonnyal ismét veszélyes lehet a US Openen. Úgy értem, minden egyes Grand Slamen annyira fel van tüzelve. Láthattuk, hogy idén élete legjobb teniszét játssza. Soha, de soha nem szabad leírni őt.”
picture

Nadal nem lesz világelső Cincinnatiben, Coric kiejtette a spanyolt

Schett szerint Nadal rozsdásnak tűnt Ćorić ellen, de azt mondja, hogy nem kell kritizálni a teljesítményét ilyen hamar a sérülése után.
"Rafa Nadalt hagyni kell egy kicsit pihenni. Azt hiszem, ami most igazán fontos számára, hogy értékelje azt a sérülést, amit elszenvedett, mert egy kicsit még tényleg érezte. Azt is láttuk, hogy mindössze 55%-ban ütötte be az első szerváit. Sok kettős hibát is vétett. Nem fájdalom volt, amit érzett, de érezte azt a heget.
A legfontosabb dolog számára az, hogy zöld utat kapjon az orvosoktól, és onnan továbblépjen. De Rafa Nadal jelenleg szerintem a pillanatnak él. Egyik napról a másikra halad, és aztán hozza meg a döntéseit. Egy biztos, amikor a pályán van, mindig mindent megpróbál. Borna ellen, sajnos számára ez nem volt elég." - zárta értékelését Barbara Schett.
picture

Nadal és Ćorić kézfogása a meccsük után

Fotó: AFP

"Cincinnatus több száz éve halott történelmi alak, akit, miután visszavonult a közéletből, az eke mellől hívtak vissza a szenátusba. Khm, mint az közismert." – mondta Safranek a zseniális Macskafogóban az idén elhunyt Haumann Péter hangján.
Nos, senki, még Rafael Nadal sem gondolhatta, hogy a tavalyi sérülések és a koronavírus-fertőzése után karrierje egyik legemlékezetesebb évét produkálja fenomenális Ausztrál Open-győzelemmel, pazar Roland Garros-sikerrel, eddig összesen négy idei trófeával, augusztus közepén 35-3-as győzelem/vereség mutatóval.
A nagy bajnokokat sosem szabad leírni, pláne ha Rafael Nadalnak hívják az illetőt. Mint az közismert.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés