Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray-t egy dolog bosszantja, Medvedev egyre jobban érzi a játékot, Kyrgios megkapta, amit akart

Németh Dániel

Publikálva 03/09/2022 - 12:27 GMT+2

Daniil Medvedev és Nick Kyrgios egyaránt könnyedén vette a 3. fordulós akadályt, ami azt jelenti, hogy készülhetnek az egymás elleni nyolcaddöntőre. Matteo Berrettini és Andy Murray hatalmas meccset játszott, ami az olasz sikerével ért véget, a skót szerint azonban egyetlen tényezőn múlt a találkozó. Továbbjutott Ons Jabeur, Coco Gauff és Caroline Garcia is.

Andy Murray, Matteo Berrettini

Fotó: AFP

Ezúttal nem hibáztak az esélyesek a US Openen, jó mérkőzésekből így sem volt hiány.
A késői kezdés nem zavarta meg Daniil Medvedevet, aki könnyedén legyőzte a kínai Yibing Wut az Arthur Ashe zárómeccsén.
„Nagyon magas színvonalú meccs volt, úgy gondolom, hogy kiválóan teniszezett. Egyedül a szerva hiányzik, hogy a jövőben top 10-es vagy top 20-as játékos legyen. Jól játszott, hihetetlenül fogad. Kevesektől láttam ennyire jó ütéseket, mint tőle. Éppen ezért fontos volt, hogy ne legyen sok ásza. Elégedett vagyok a teljesítményemmel. Volt pár hosszabb labdamenet, keveset rontottam. Sikerült legyőznöm egy nehéz ellenfelet, emiatt igazán boldog vagyok.”
Medvedev úgy érzi, meccsről meccsre jobban megy neki a játék, a következő fordulóban azonban fel kell kötnie a gatyát, ugyanis Nick Kyrgiosszal játszik, aki Montréalban legyőzte őt.
picture

US Open Round 03 : Highlights Medvedev - Wu

„Nem volt olyan nagyon régen az a meccs, szóval most mindketten tudjuk, mire számítsunk a másiktól. Akkor jobb volt nálam, különösen a fontos pontoknál, háromszor is elvette a szerváimat. Nekem két lehetőségem volt ugyanabban a játékban, de nem sikerült brékelnem. Ez elég fontos volt a harmadik szett elején. Úgy éreztem, hogy olyan meccs volt, amelyen mindenkinek megvoltak a lehetőségei, ezért bárki nyerhetett volna. Nem a vereségem miatt mondom, de szoros volt.”
Kyrgios a világelsőhöz hasonlóan könnyed sikerrel melegített, 6:4, 6:2, 6:3-ra legyőzte J.J. Wolfot.
„Tudtam, hogy játszik J.J., csodálatos hónapokon van túl. Az energiája szinte fertőző. Tudtam, hogy a nézők rá fognak kattanni erre a játékra. Kimondottan izgalmas a tenisze. Úgy éreztem, hogy a harmadik szettben megváltozik egy kicsit a momentum. Hallottam, hogy a nevét skandálják. Szóval örülök annak, hogy megoldottam három szettben, két órán belül. Ez az a része a tornának, amelyen fontos, hogy minél frissebb legyél.”
picture

US Open: Kyrgios - Wolf - a mérkőzés legjobb pillanatai

„Nem Future-versenyeken és hátsó pályás Challengereken akarok játszani, üres lelátók előtt. Nem ezért teniszezem, nem ezért ragadok ütőt. A világ legnagyobb stadionjaiban szeretnék teniszezni, olyan meccseken, amiket világszerte emberek milliói láthatnak. Ezért dolgozom keményen. Így még édesebb a siker. Tudom, hogy sokan nem akarják, hogy sikeres legyek. Tudom, hogy sokan utálják a játékomat, vagy épp ahogyan viselkedek.”
Ott van a legjobb 16 között Caroline Garcia, miután simán, 6:3, 6:2-re legyőzte a 2019-es bajnok Bianca Andreescut.
Minden adogatójátékában nyomás alá tudtam helyezni, próbáltam kihasználni minden adandó alkalmat, korábban belépni a pályára, mint ő. Igyekeztem gyorsabban teniszezni nála. Próbálok fejlődni ezen a téren, erre törekedtem az előző hetekben. Minden alkalommal kihívást jelent, de nagyon élvezem. Vannak teniszezők, akik a végéig küzdenek, próbálnak új megoldásokat kitalálni. Ő is igyekezett korábban átváltani egyenesre – minden egyes labdamenetnek nagy jelentősége volt.”
picture

US Open: Garcia - Andreescu - a mérkőzés legjobb pillanatai

Garcia mellett Ons Jabeur is továbbjutott az esélyesek közül, igaz, a tunéziainak hatalmasat kellett küzdenie Shelby Rogersszel.
Mindketten kiválóan játszottunk. Az első szett igazán kemény volt. Sok lehetőségem volt, és nagyon örülök, hogy végig hittem magamban, így sikerült három szettben megoldanom.
A tunéziainak egészen kiváló éve van, New Yorkban például karrierje során először jutott a legjobb 16 közé, így már mindegyik Grand Slamen sikerült legalább egyszer eljutnia a második hétig.
picture

US Open: Jabeur - Rogers - a mérkőzés legjobb pillanatai

„Végre. Ez elég sokat jelent. Tisztában vagyok azzal, hogy a kemény pálya nem az erősségem, és emiatt csodálatos megtapasztalni, mennyit fejlődök, hogyan tágítom a saját határaimat. És nem akarok itt megállni. Imádom New Yorkot, itt akarok lenni. Bár a felkészülés nem volt ideális, fantasztikus belepakolni a kemény munkát. Azzal a céllal jöttem, hogy jól teljesítsek, szóval küzdeni fogok, tovább hajtok a rekordokra.”
Jabeur következő ellenfele a Gálfi Dalmát búcsúztató Veronika Kudermetova lesz. Az Eurosportnak nyilatkozó magyar teniszező elmondta, meglepte, milyen magas szinten játszott az orosz ellenfele, akinek minden bejött ezen a meccsen. Sokatmondó, hogy Jabeur is Kudermetovát tartja a nyolcaddöntő esélyesének. „Inkább rajta lesz a nyomás, mert minden alkalommal legyőzött, de azért meghallhatom Issamot, hogy együtt kitaláljuk, hogyan fogom megnyerni ezt a meccset.”
Coco Gauff nem sok esélyt adott Madison Keysnek, a fiatalabb amerikai 6:2, 6:3-mal gázolt át honfitársán.
picture

US Open: Keys - Gauff - a mérkőzés legjobb pillanatai

„Elégedett voltam a teljesítményemmel. Maddie nem egyszerű ellenfél, Adelaide-ben ki is kaptam tőle. Ugyanakkor tanultam abból a meccsből, úgy álltam hozzá, hogy még egyszer nem fogok ugyanúgy kikapni. Próbáltam átvenni az irányítást, amikor csak tudtam. Ez nem könnyű vele szemben, ezért is örülök annak, ahogyan játszottam” – magyarázta Gauff, aki a kínai Shuai Zhanggal teniszezik legközelebb.
A nap egyik legjobb mérkőzését Matteo Berrettini és Andy Murray játszotta, akik közel négy órát töltöttek a pályán.
„Úgy gondolom, hogy jó meccset játszottam. Rengeteg lehetőségem volt a harmadik játszmában, de nem tudtam kihasználni ezeket. Ez benne van a teniszben. Andy kiválóan teljesített a tie-breakben. Aztán a negyedik szett elején hátrányban találtam magam. Mégis hittem abban, hogy ha megfelelően csinálom a dolgom, akkor újra lesznek lehetőségeim, mint a harmadik szettben. Ez járt a fejemben, ami a végén kifizetődött.”
picture

Berrettini állta a sarat Murray ellen, közel négyórás csatában nyert az olasz

„Gyengén szerváltam a találkozó nagy részében, ami sokat ártott nekem. A nap ezen szakaszában mindig nehéz a pálya egyik oldaláról, szóval ez a része érthető, de amúgy sem találtam meg a ritmust. Szépen küzdöttem a harmadik szettben. A számok is alátámasztják, hogy amikor sikerült kialakítani a labdamenetet, simán jobb voltam nála, ehhez azonban túl kellett élni az első néhány ütését. Egészen kiválóan szervált, rengeteg olcsó pontot szerzett. Ez volt a különbség” – mondta Murray.
A drámafaktor benne volt Casper Ruud és Tommy Paul mérkőzésében is, négy és fél órán keresztül gyűrték egymást a felek. Végül Ruud jutott tovább 7:6, 6:7, 7:6, 5:7, 6:0- arányban. A meccs egyik kulcspillanata a harmadik szett vége volt, amit 40-0 után nem tudott kiszerválni Paul.
picture

US Open: Paul - Ruud - a mérkőzés legjobb pillanatai

„Ez időnként a véletlenen múlik. Apró dolgoknak kell a számodra kedvezően alakulniuk, ez történt az én esetemben. Nem tudnám felidézni a szettlabdákat, de 40-0-nél szervált, amit meg kellett volna nyernie. Összejött pár remek fogadás, megdolgoztattam őt, emiatt becsúszott neki pár rontás. Ha nyersz két pontot, és 40-30 az állás, jobban érzed a nyomást. Ezért is van az, hogy a tenisz addig nem ér véget, amíg le nem zárod. A végén minden egyes pont számít” – fogalmazott Ruud.
Egy kicsit szerencsés voltam a harmadik szettben, ezért tudtam fordítani. Nem sűrűn fordul elő ilyesmi. Utána kiváló tie-breaket játszottam, de lehetett látni rajta, hogy zavarja az előző játék. Kihasználtam az adódó esélyeket.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés