Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gálfi Dalma: "Nem erre számítottam, Kudermetova brutálisan jól játszott"

Eurosport Magyarország

Publikálva 03/09/2022 - 07:29 GMT+2

Gálfi Dalmát meglepte, hogy mennyire magas szinten teniszezett Veronika Kudermetova, aki gyakorlatilag tökéletes meccset játszott. A magyar teniszező az Eurosportnak elmondta, mi mindent vetett be annak érdekében, hogy megtörje ellenfele ritmusát, hogyan értékeli a US Openen nyújtott teljesítményét, illetve arra is kitért, milyen reményei vannak a páros kapcsán.

Gálfi Dalma: "Nem erre számítottam, Kudermetova brutálisan jól játszott"

Gálfi Dalmának nem sikerült a bravúr, 6:2, 6:0-ra kikapott Veronika Kudermetovától.

Pedig a találkozó ígéretesen kezdődött: bár fogadóként esélytelen volt az orosszal szemben, az első két adogatójátékát Gálfi is magabiztosan hozta. A problémák 2:2-nél kezdődtek, amikor becsúszott egy nehezebb gém.
„Az első pár gémben fej-fej mellett haladtunk, a harmadik adogatójátékomban 0-40 volt, de ütöttem három ászt egymás után” – mondta a magyar teniszező az Eurosportnak. Bár az ászok jót tettek az önbizalmának, Kudermetova ezen a ponton magasabb fokozatra kapcsolt.
A bréklabdánál ütött egy váratlan egyenes ritörnt, egy amúgy tök jó szerva után, amire nem készültem fel.
Gálfi próbált változtatni, jobban variálni a szerváit, hátha ezzel sikerül kizökkenteni Kudermetovát a ritmusából, ám hiába, az orosz végig rettentő stabil maradt, sokszor még egészen lehetetlennek tűnő helyzeteket is megoldott.
„Nagyon érezte, hova fognak menni a szerváim, és amikor épp nem, akkor is hosszú ritörnöket ütött, amiből nem tudtam induló helyzetet kialakítani. Nem ütött ki nem kényszerített hibákat, emiatt nyomás volt rajtam, hogy olyat üssek, amivel ki tudom szorítani a pályáról."
„Brutálisan jó meccset hozott le, egy pillanatra sem engedett ki fejben. Egy ilyen ellenfél ellen nehéz felmutatni valamit, főleg, hogy Grand Slamen ez volt az első meccsem, amit nagyobb pályán játszottam.”
Az interjú elején Gálfi azt is elismerte, hogy meglepte az a szint, amivel találkozott. „Nem erre számítottam. Kudermetova brutálisan magas színvonalon játszott. Mondanám, hogy felkészültem erre, de akkor hazudnék.”
picture

Gálfi Dalma: "Nem erre számítottam, Kudermetova brutálisan jól játszott"

Egyelőre még nem ért véget a US Open Gálfi számára, hiszen párosban versenyben van az amerikai Bernarda Pera oldalán, az első tapasztalatok pedig pozitívak voltak ezen a téren is. Összességében pedig az egyéniben nyújtott teljesítményével is elégedett lehet.
„A több hetes kihagyás után aláírtam volna, hogy két kört megyek a US Openen, és csak a harmadikban búcsúzom. Meg kell emésztenem ezt a vereséget, de nem szeretnék sokáig agyalni rajta, volt két remek meccsem, amiből nagyon sok pozitívumot tudok leszűrni.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés