Nishikori - Cilic döntőt rendeznek a US Openen. Két top 10-en kívüli srác, két GS-döntő újonc. Az egyik három top 10-est vert, a másik kettőt. Köztük azt a két ikont, akik a legnagyobb favoritok voltak.
A 2005-ös Ausztrál Open óta nem fordult elő, hogy a Federer, Nadal, Djokovic, Murray négyesből senki ne legyen ott egy GS-döntőben. Majdnem tíz év kellett tehát ehhez, meg némi pech (vagy szerencse, nézőpont kérdése).
Ez a párosítás az utóbbi évtized meglepetése? Feltétlenül. Még akkor is, ha nagyon sokan vágytak erre. Arra, hogy ne mindig ugyanaz a néhány arc uraljon minden versenyt, hogy legyen új döntős, legyen új győztes. Igazából az a kérdés, hogy ezzel vége a nagy négyes uralmának, vagy még visszajönnek?
US Open
Federeré az Edberg díj
06/11/2014 07:52
Azt hiszem, a kérdés kulcsa Nadal, annak ellenére, hogy most nem indult. Illetve éppen azért. Szerintem Djokovicnak szüksége van Nadalra ahhoz, hogy igazán motivált legyen. Számomra ugyanis nem az a csúcsmeglepetés, hogy a bombaformában lévő Cilic legyőzte az öregedő Federert. Nem is az, hogy Nishikori ennyire jól játszott az első öt meccsén. Hanem az, hogy a japán úgy jutott túl az elődöntőben a világelsőn, hogy nem játszott igazán jól.
Merthogy messze volt attól, amit az ötszettesek nagy részében mutatott. Nem játszott olyan erővel, sem olyan pontossággal. Sokat rontott. De kitartott. Nem esett össze akkor sem, amikor 6/1-re elbukta a második szettet. Pedig minden oka megvolt rá, mert pocsékul játszott. Ezek után össze tudta szedni magát, és kivárta, hogy Djokovic elveszítse a meccset. Mert utólag ez így néz ki. A szerb most úgy játszott, mint a felvezető versenyeken: hit és akarat és küzdés nélkül. Márpedig pontosan ezek a tulajdonságok röpítették el oda, ahol tart.
Becker szavai tűnnek a legfontosabbnak Djokovic betlijét illetően:
"Az a probléma, hogy Wimbledon után nem maradt semmi energiája. Megnyerte a tornát, megint világelső lett, és két héttel később megházasodott. Hagyják békén. Mentálisan egy kicsit elfáradt."
US Open
Most akkor mindennek vége?
11/09/2014 13:59
US Open
US Open Tippverseny - Eredmények
10/09/2014 19:09