Igazából ez nem újdonság, hiszen immáron tizedik alkalommal nyerte el Roger a Stefan Edbergről elnevezett sportszerűségi díjat, ám azért az, hogy tavaly óta Stefan az edzője, picit pikánsabbá teszi a történetet. Meg az, hogy maga Edberg is mindössze öt alkalommal nyerte meg az akkor még egyszerűen csak sportszerűségi díjnak nevezett trófeát, tehát lassan időszerű lenne egy átnevezés is.
Mondjuk Roger Edberg sportszerűségi díjra. 2004 óta, amikor először megnyerte, mindössze egy alkalommal, 2010-ben tudta valaki megelőzni, konkrétan Rafael Nadal. Ám még mielőtt bárki bundát kiáltana: a sportszerűségi díjat a játékostársak szavazatai alapján ítélik oda.
Az év párosa nem meglepő módon Bob és Mike Bryan lett, hiszen ezt a trófeát automatikusan az év végi világelső kapja. Éppen ezért, egyesben még nem derült ki, hogy Djokovic avagy Federer lesz-e a díjazott. Bryanék egyébként ugyanúgy jubilálnak, mint Federer, nekik is ez a tizedik elsőségük, ámde nekik 2003 óta.
US Open
Most akkor mindennek vége?
11/09/2014 13:59
Roberto Bautista Agut lett a legtöbbet fejlődött  játékos, Borna Coric az év felfedezettje, bár ezt a díjat tavaly átkeresztelték a Holnap Csillagára, David Goffin pedig az év visszatérője. Érdekesség, hogy először fordul elő, hogy Andy Murray neve a díjazottak között szerepel bármelyik kategóriában, idén ő kapta az Artur Ashe Humanitárius díjat.
US Open
US Open Tippverseny - Eredmények
10/09/2014 19:09
US Open
Marin Cilic
09/09/2014 07:56