A horvát származású, de 2018 óta ausztrál színekben teniszező játékos ért el ugyan jó eredményeket (kétszer negyeddöntős Wimbledonban, és top50-es a világranglistán), de a teniszt felszínesebben követők nem biztos, hogy sok infót fel tudtak volna sorolni vele kapcsolatban.
A sportbulvár iránt fogékonyak biztosan tudják, hogy korábban Nick Kyrgiosszal járt, és randizgatott Matteo Berrettinivel is.
A statisztikát kedvelők a fenti eredmények mellett talán arra emlékezhetnek, hogy négy WTA-döntőt játszhatott, de egyiket sem sikerült megnyernie.
Laver Cup
Federer barátai és családja körében vonulhatott vissza, talán még jobb is, hogy így alakult
26/09/2022 - 05:36
Akiknek mindig a legutolsó eredmény van meg, azoknak a cincinnati negyeddöntő és a Petra Kvitova elleni vereség ugorhat be.
Szombatig…
Mert szombat óta Alja Tomljanovic az utolsó teniszező, aki hivatalos mérkőzésen játszhatott Serena Williamsszel, és aki legyőzte a 23-szoros GS-bajnokot. Alapesetben ennek eufórikus boldogságot kellett volna okoznia benne, de nem pont így történt.
„Talán életem legellentmondásosabb győzelmi élménye volt ez. Nagyon akartam nyerni, pont ugyanannyira, mint bárki más. Egyáltalán nem úgy tekintettem, rá, hogy ő Serena, aki könnyen lehet, hogy az utolsó meccsét játssza” – mondta Tomljanovic a meccs utáni sajtótájékoztatón.
De amikor véget ért a mérkőzés, olyan érzés volt, mintha valami rosszat tettem volna. Ahogy elkezdett a családjáról beszélni, engem is elöntöttek az érzelmek. Amikor azt mondta, nélkülük nem lenne ott, ahová eljutott, azzal nagyon együtt tudtam érezni. Ezt a pillanatot azért nem volt könnyű átélni.

Tomljanovic fura perceket élt át a meccs után.

Fotó: AFP

Felvetődött, hogy ezzel a győzelemmel a tenisztörténelem része lett, és talán végre mindenki megtanulja, hogyan kell kiejteni a nevét.
„Soha senki nem fogja helyesen mondani a nevem, ami szívás. De szerintem még sosem voltam tenisztörténelmi pillanat része, úgyhogy ez nagy élmény volt. Kicsit ugyan a negatív hősnek éreztem magam, de ahogy Cincinnatiben is mondtam, nagyon szerettem volna még játszani Serena ellen, mielőtt visszavonul. És ha most én lennék a vesztes, rosszul érezném magam. Szóval nem azt mondom, hogy szomorú voltam, csak ellentmondásos érzéseket éltem át."
Tomljanovicnak nem csak Serenával, de mintegy 24 ezer amerikai szurkolóval is fel kellett vennie a harcot, akik teljes erővel az amerikait bíztatták.
„Megpróbáltam kizárni, de egy párszor azért belemászott a fejembe. Nem vettem magamra, mert ha nem én játszom ellene, én is Serenának szurkoltam volna, de azért nem volt könnyű. Viszont nem volt más út” – zárta Tomljanovic.
Tenisz
Roger Federer legelképesztőbb rekordjai, melyeket talán sosem fognak megdönteni
24/09/2022 - 07:38
Tenisz
"Ez a Federer jobb, mint a Händel?" Búcsúzik a zseni, akinek a tenisze maga volt a mennyei harmónia
16/09/2022 - 08:58