Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Úgy éreztem, mintha valami rosszat tettem volna – mondja Serena utolsó legyőzője

Lantos András

Publikálva 03/09/2022 - 22:22 GMT+2

Szombaton hajnalban Serena Williams lejátszotta pályafutása utolsó profi mérkőzését, melyen nagy csatában vereséget szenvedett a US Open harmadik fordulójában. Alapesetben a 23-szoros Grand Slam-győztes megverése óriás élmény lenne bárkinek, de a Serena pályafutását lezáró Alja Tomljanovic számára voltak nehéz pillanatok a találkozó alatt, és leginkább utána.

Serena Williams gratulál utolsó legyőzőjének, Alja Tomljanovicsnak.

Fotó: AFP

A horvát származású, de 2018 óta ausztrál színekben teniszező játékos ért el ugyan jó eredményeket (kétszer negyeddöntős Wimbledonban, és top50-es a világranglistán), de a teniszt felszínesebben követők nem biztos, hogy sok infót fel tudtak volna sorolni vele kapcsolatban.
A sportbulvár iránt fogékonyak biztosan tudják, hogy korábban Nick Kyrgiosszal járt, és randizgatott Matteo Berrettinivel is.
A statisztikát kedvelők a fenti eredmények mellett talán arra emlékezhetnek, hogy négy WTA-döntőt játszhatott, de egyiket sem sikerült megnyernie.
Akiknek mindig a legutolsó eredmény van meg, azoknak a cincinnati negyeddöntő és a Petra Kvitova elleni vereség ugorhat be.
Szombatig…
Mert szombat óta Alja Tomljanovic az utolsó teniszező, aki hivatalos mérkőzésen játszhatott Serena Williamsszel, és aki legyőzte a 23-szoros GS-bajnokot. Alapesetben ennek eufórikus boldogságot kellett volna okoznia benne, de nem pont így történt.
„Talán életem legellentmondásosabb győzelmi élménye volt ez. Nagyon akartam nyerni, pont ugyanannyira, mint bárki más. Egyáltalán nem úgy tekintettem, rá, hogy ő Serena, aki könnyen lehet, hogy az utolsó meccsét játssza” – mondta Tomljanovic a meccs utáni sajtótájékoztatón.
De amikor véget ért a mérkőzés, olyan érzés volt, mintha valami rosszat tettem volna. Ahogy elkezdett a családjáról beszélni, engem is elöntöttek az érzelmek. Amikor azt mondta, nélkülük nem lenne ott, ahová eljutott, azzal nagyon együtt tudtam érezni. Ezt a pillanatot azért nem volt könnyű átélni.
picture

Tomljanovic fura perceket élt át a meccs után.

Fotó: AFP

Felvetődött, hogy ezzel a győzelemmel a tenisztörténelem része lett, és talán végre mindenki megtanulja, hogyan kell kiejteni a nevét.
„Soha senki nem fogja helyesen mondani a nevem, ami szívás. De szerintem még sosem voltam tenisztörténelmi pillanat része, úgyhogy ez nagy élmény volt. Kicsit ugyan a negatív hősnek éreztem magam, de ahogy Cincinnatiben is mondtam, nagyon szerettem volna még játszani Serena ellen, mielőtt visszavonul. És ha most én lennék a vesztes, rosszul érezném magam. Szóval nem azt mondom, hogy szomorú voltam, csak ellentmondásos érzéseket éltem át."
Tomljanovicnak nem csak Serenával, de mintegy 24 ezer amerikai szurkolóval is fel kellett vennie a harcot, akik teljes erővel az amerikait bíztatták.
„Megpróbáltam kizárni, de egy párszor azért belemászott a fejembe. Nem vettem magamra, mert ha nem én játszom ellene, én is Serenának szurkoltam volna, de azért nem volt könnyű. Viszont nem volt más út” – zárta Tomljanovic.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés