Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Serena utolsó tánca még mindig nem ért véget, bravúros győzelemmel jutott tovább

Szántó Petra

Frissítve 01/09/2022 - 06:56 GMT+2

Serena Williams legyőzte a 2. kiemelt Anett Kontaveitet, így még mindig nem jött el a búcsú ideje. A 23-szoros Grand Slam-bajnok hatalmas bravúrral jutott tovább, az Arthur Ashe Stadion több mint húszezer nézője pedig tombolva ünnepelte az amerikai teniszlegendát a győzelem után.

Serena Williams számára a második kiemelt sem volt akadály.

Fotó: Getty Images

Úgy tűnik, az az utolsó tánc még mindig nem akar véget érni Serena Williams számára.
A korábbi világelső búcsúztatására már az első fordulóban felkészült a USTA, a szervezők és az Arthur Ashe Stadion közönsége, ám Danka Kovinic ellen helyenként egész meggyőző játékkal nyert 6/3 6/3-ra.
Azt viszont már kevesen gondolták volna, hogy a második kiemelt Anett Kontaveit ellen is lehet esélye Williamsnek, aki tavaly Wimbledon óta mindössze hatodik tétmérkőzését játszotta.
Az amerikai teniszezőre azonban megint jó hatással volt az esti program hangulata, a csillogó fények, és a világ legnagyobb tenisz stadionja, ami újra zsúfolásig megtelt. Olyan hírességek szurkoltak a lelátón, mint a golfozók szupersztárja, Tiger Woods, a korábbi alpesi sí legenda, Lindsey Vonn, vagy a népszerű énekes és színésznő, Zendaya.
A félelmetes támogatást kapó Williams ellen nem volt könnyű dolga a világranglista második helyén álló, idén már négy tornadöntőt játszó Kontaveitnek. Williams óriási csatában, tie-breakben nyerte meg az első szettet, ám az észt teniszező viszonylag könnyedén, 6/2-vel egyenlített.
A döntő játszmára viszont nem fáradt el az amerikai, simán került előnybe, és végül 6/2-vel fejezte be a meccset. Kontaveit így a legmagasabban rangsorolt búcsúzója a női US Opennek, a hatszoros US Open bajnok pedig a 2021-es Australian Open óta először győzött le top 10-es ellenfelet.
picture

Tovább menetel Serena Williams a US Openen

Serena Williams a harmadik fordulóban az ausztrál Alja Tomljanoviccsal játszhat, valamint női párosban is megkezdi szereplését nővére, Venus oldalán.
A szeptember 26-án 41. születésnapját ünneplő Williams utoljára 2017-ben nyert Grand Slam-tornát, amikor 7 hetes várandósan győzte le Venust az Australian Open döntőjében. Azóta többször is került a hőn áhított és rekordbeállítást jelentő 24. GS-trófea közelébe, ám a döntőket már rendre elveszítette.
EREDMÉNY: Serena Williams - Anett Kontaveit 7/6, 2/6, 6/2
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés