Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Még nincs vége a legendás pályafutásnak, Serena Williams továbbjutott a US Openen

Szántó Petra

Frissítve 01/09/2022 - 06:57 GMT+2

A korábbi világelső az elmúlt bő egy évben mindössze négy tétmérkőzést játszott, és abból csak egyet nyert meg, így a teniszvilág egy része már a US Open első fordulójában arra készült, hogy elbúcsúztassa Serena Williamst. A történet másként alakult.

Serena Williams győzellemel kezdte a búcsú US Opent.

Fotó: AFP

Úgy tűnik, tényleg nem akar még visszavonulni Serena Willimas, aki néhány héttel ezelőtt, a Vogue magazinban megjelent publicisztikájában bevallotta, ugyan elérkezettnek látja az időt a család bővítésére és a továbblépésre, ám fájdalmas szívvel hozza meg azt a döntést, hogy elengedje profi tenisz karrierjét.
A szeptember 26-án 41. születésnapját ünneplő Williams utoljára 2017-ben nyert Grand Slam-tornát, amikor 7 hetes várandósan győzte le nővérét, Venust az Australian Open döntőjében. Azóta többször is került a hőn áhított és rekordbeállítást jelentő 24. GS-trófea közelébe, ám a döntőket már rendre elveszítette.
Mivel az elmúlt bő egy évben mindössze 3 tétmérkőzést játszott és veszített el, így sokan joggal gondolták azt, hogy a montenegrói Danka Kovinic elleni meccse lehet az utolsó egyéni szereplése.
Nem véletlenül kapott esti programban fellépési lehetőséget, erre a session-re pedig csillagászati összegekért árultak belépőjegyeket a feketepiacon. A csaknem 23 ezer néző - köztük számos ismert személyiség és sztár, valamint sportoló, és rengeteg versenyzőtárs - persze mind Serena Williamsnek szurkolt, aki a meccshiány és a formán kívüliség ellenére is hősies, bátor küzdelemben győzött a világranglistán 80. montenegrói ellen.
EREDMÉNY: Serena Williams - Danka Kovinic 6:3 6:3
A korábbi világelső így várhatóan szerdán, újra az esti programban léphet pályára, ezúttal azonban tényleg nem lesz könnyű dolga, hiszen a 2. kiemelt Anett Kontaveit vár rá. Az amerikai emellett kedden nővérével, Venusszal bemutatkozik a női páros tornán is.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés