Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jön a "gyönyörű meccs!” McEnroe nem csak a netflixes sorozatban McEnroe-skodik

Eurosport Magyarország

Frissítve 10/09/2022 - 16:37 GMT+2

John McEnroe a US Open döntői előtt beszélt a párosításokról, Iga Swiatek és Ons Jabeur "gyönyörűnek" ígérkező meccséről, és Casper Ruud lehetséges világelsőségéről, ami még a sokat látott teniszlegendát is jócskán meglepte.

Ons Jabeur és Iga Swiatek

Fotó: Getty Images

Aki még nem futott bele, a Netflixen fent van egy sorozat, a Never Have I Ever (Én még sosem... ), ami egyrészt egész helyes a maga nemében, de talán még az se kapcsol el, aki már túl van a tinédzserek mindennapi problémáin, ugyanis a narrátor nem más, mint maga John McEnroe. Ez a tény pedig, ahogy azt mindannyian tudjuk, garancia a jó szövegekre.
De ha túl vagyunk azon, hogy egy gimnazista lány gondolatait a teniszlegenda szájából halljuk viszont, repüljünk vissza ebbe a szép szombat délutánba, ugyanis a US Openen este 10 órától következik a női egyes döntője, Iga Swiatek és Ons Jabeur között. Ez a finálé pedig „gyönyörű” lesz, legalábbis McEnroe szerint.
A világelső lengyel és a tunéziai lány is a második idei GS-döntőjére készül (Swiatek megnyerte a Roland Garrost, Jabeur pedig kikapott Rybakinától a wimbledoni döntőben), és bár ezúttal a formájuk nem volt 100%-os, ahogy haladtunk át a US Open fordulóin, egyre inkább belelendültek a történetbe.
Az Eurosport szakértője szerint kettejük meccse egy "gyönyörű mérkőzés" lesz.
"Ons Jabeur olyan, mint Casper Ruud, kapott egy második esélyt, hogy egy Grand Slam-döntőben bizonyíthasson" – mondta McEnroe az Eurosportnak.
"Imádom, ahogyan játszik. Nagyszerű személyisége van, és hihetetlen, amit képvisel, hogy Afrikából, Tunéziából érkezve eljutott idáig."
"Iga, őt is imádjuk. Volt ez a hihetetlen veretlenségi sorozata, de azóta talán egy kicsit elvesztette a fonalat. Talán a rá nehezedő nyomás is megviselte, de kőkeményen küzdött."
A döntőre ez tényleg egy gyönyörű párosítás.
Jabeur óriási lehetőség előtt áll, ő lehet az első az Open-érában, aki afrikai játékosként Grand Slam-győzelmet jegyezhet, míg Swiatek bebetonozhatja helyét a világranglista első helyén, ha ő emeli majd magasba a trófeát.
McEnroe, aki egyébként négyszer nyerte meg a US Opent, arról is beszélt, mit éreznek a döntő előtt a főszereplők.
"Itt a US Openen körülbelül nyolc évvel ezelőttig a férfiak elődöntői szombaton voltak, így már másnap játszanunk kellett" – mondta.
"Nekik most lesz egy szabadnapjuk, tudjátok, kijössz ide, ütögetsz párat, de semmi komoly. Épp csak megizzadnak kicsit, hogy levezessék a feszültséget, mert ilyenkor már azért előjön az idegesség.
Ők már állandóan a konditeremben vannak a csapatukkal, és olyan dolgokat csinálnak, amiket nekünk is kellett volna csinálni régen.
De ez igazából már a mentális felkészülésről szól, csak próbálsz kikapcsolni, lazítani. Persze, ez szinte lehetetlen, mert közben szuper izgatott vagy.”
picture

John McEnroe

Fotó: AFP

Persze, aki az Eurosporttal tartott éjjel, láthatta, hogy McEnroe nem csak a női döntővel kapcsolatban szólalt meg, Karen Khachanov és Casper Ruud elődöntője után a norvégról is mondott pár szót.
Ruud idén már a második Grand Slam-döntőjébe jutott be, figyelemre méltó a formája. Az ötödik helyen kiemelt játékos négy szettben győzte le Khachanovot, McEnroe az állát keresgélve reagált a teljesítményére, sőt, még az is kicsúszott a száján, hogy ezt „nem látta jönni”.
Sőt, ami azt illeti, a norvég lehetséges világelsőségével kapcsolatban korábban még viccelődött is Barbara Schett-tel.
McEnroe méltatta Ruud alázatos és kemény munkáját, valamint elismerte a tehetségét, amely nyilvánvalóan a pozitív mentális és fizikai tulajdonságai mellett is megvan benne.
"Fantasztikus és szerény" - mondta McEnroe az Eurosportnak. "Nem fogja lángra lobbantani a stadiont, nincs olyan karizmája, mint Carlos Alcaraznak vagy Frances Tiafoe-nak, de a játéka hozzátesz a sportágunkhoz."
"Rendkívül stabil, keményen dolgozik. Az elmúlt években sok időt töltött Nadal akadémiáján, figyelte, ő hogyan csinálja a dolgokat, és ez segített neki felismerni, hogy még többet kell dolgoznia."
Azt hiszem, a Roland Garroson teljesen rányomta a bélyegét a teljesítményére, amikor arra gondolt, hogy Rafael Nadallal játszhat salakon - de kit ne nyomasztana ez?
"De most úgy tűnik, hogy még jobban játszik, mint Párizsban, és úgy kell kimennie a pályára, hogy úgy gondolja, nagy esélye van a győzelemre."
"Tavaly közelről láttam őt a Laver-kupán, láttam, hogy jobban adogat, mint előtte, de azt nem láttam előre, hogy ilyen jó lesz kemény pályán."
picture

Casper Ruud háromórás csatában jutott döntőbe a US Openen

Na, de vissza a McEnroe-skodó McEnroe-hoz, mutatjuk, mit hozott össze az elődöntő után.
Schett: Karen Khachanov most hagyta el a pályát, nyilvánvalóan kicsit csalódottan. De micsoda meccs volt ez Casper Ruudtől! Nagy pillanat volt ez a norvégnak, ott van a második GS-döntőjében. John itt van velünk, jól megérdemelt győzelem ez, nem igaz?
McEnroe: Nagyszerű volt Ruud, le vagyok nyűgözve, remek volt, el se hiszem, hogy ezt kimondom, de Casper Ruud lehet, hogy világelső lesz néhány nap múlva.
Persze, egy mellékes, „szokásos McEnroe” pillanat is becsúszott a végén, amikor Schett véletlenül lealexezte, akkor sem jött zavarba a legenda, halálos nyugalomban megjegyezte, hogy szólts csak Matsnek. De ne szaporítsuk a szót, megmutatjuk a jelenetet, amiben amúgy nem szerepelt sem Alex Corretja, sem Mats Wilander.
picture

McEnroe: "El sem hiszem, hogy ezt mondom, de Casper Ruud néhány nap múlva világelső lehet"

A US Open női döntőjét Iga Swiatek és Ons Jabeur között szombaton este 22:00 órai kezdettel mutatjuk meg az Eurosporton, vagy reklámmentesen és visszanézhetően az eurosport.hu-n és az Eurosport mobilos applikációjában, míg a férfi döntőre vasárnap este kerül majd sor.
Eurosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés