Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lányok után, fiúk előtt

Eurosport
Eurosport

Publikálva 10/09/2012 - 11:45 GMT+2

-

Fotó: Eurosport

picture

Serena-Williams-with-US-Open-2012-trophy

Fotó: Eurosport

Az elmúlt évek egyik legjobb, legizgalmasabb női Grand Slam döntője után emeljük meg a kalapunkat a világelső Victoria Azarenka, és a legenda szintjére emelkedett Serena Williams előtt, mert ez tenisz volt a javából.
Semmi pötyögés, semmi hiszti, semmi szenvedés, csak kőkemény, harcos tenisz, győzni akarás mindkét oldalról. Azarenkát ne féltsük, ezzel a hozzáállással lesz még győztes US Openje.
Az pedig egy vicc, hogy Serena a wimbledoni dupla-olimpiai dupla-US Open kombináció után még mindig csak negyedik a világranglistán, de hát ilyen ez a pontszámítás.
Attól még tudjuk, hogy ki a legnagyobb. És élvezzük, amíg még lehet.
A meccs fényében különösen szép volt a díjátadó, ahol jó volt látni a mérhetetlen egymás iránti tiszteletet, jó volt látni, ahogy Serena kezelte a győzelmet, és ahogy Vika kezelte a vereséget.
picture

serena_williams_viktorija_azarenka_usopen2012_donto

Fotó: Eurosport

Este 10 órakor vigyázó szemeiteket megint a képernyőre vessétek, mert jön egy halom férfi, akikre érdemes odafigyelni: Köves Gábor, Szabó Gábor, Novak Djokovics és Andy Murray.
A skót nekirugaszkodhat ötödször is, de megint nincs olyan szerencséje, hogy alacsonyabban rangsorolt legyen az ellenfele, megint nem ő a favorit.
Elveszített három döntőt Federer ellen, egyet Djokovics ellen. A címvédőt azonban kétszer legyőzte már idén, és nagyon közel volt a melbourne-i elődöntőben is. A legnagyobb erőt az olimpiai elődöntőből merítheti Murray.
Meg talán abból, hogy - bármennyire is furcsa ezt leírni - ez a meccs most picit neki fontosabb.
Na persze ez nem azt jelenti, hogy a szerbnek nem fontos, vagy hogy nem akar nyerni. Hogyne akarna, nagyon is akar.
De a pályafutásuk további alakulásának szempontjából tényleg Murraynek fontosabb a győzelem.
Mert Djokovicsnak bőven belefér, ha tisztes csatában kikap, Murraynek viszont nem biztos, hogy ötödször is belefér.
Többen is mondták, hogy a gát Londonban átszakadt, de ez nem igaz. Csak megrepedt a gát, ömlik belőle a víz, de csak ma este szakadhat át teljesen.
Mert hát Lendl is elveszítette az első négy GS döntőjét, úgyhogy a mai napig pontosan tudja, hogy mit érezhet Murray. Holnaptól viszont vagy az ő nyomdokaiba lép a tanítvány, vagy nagyon nehéz dolga lesz rettegett Ivánnak.
Andy, egy dolgot ne felejts el: ma este a világ nem Djokovicsnak szurkoló fele érted fog szorítani. Lenne rá egy fogadásom, hogy köztük van két viszonylag ismertebb név: Rafa Nadal és Roger Federer.
Holnap eredményhirdetés.  :D
picture

murray2

Fotó: Eurosport

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés