Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Megkezdődik a harmadik forduló, élesednek a csaták

Sergő Z. András

Frissítve 03/09/2021 - 17:04 GMT+2

Medvedev, Tsitsipas és mások is pályára lépnek.

Stefanos Tsitsipas , US Open

Fotó: Getty Images

Remélhetőleg most már vihartól mentesen folytatódhat a játék a US Open ötödik főtáblás napján. A top kiemelt játékosok továbbra is menetelnek, de azért itt már egy kicsit mindenkinek nehezebb a helyzete. És vannak már elég éles ki-ki meccsek is.

Carlos Alcaraz – Stefanos Tsitsipas (3), Arthur Ashe Stadion, kb. 19:30
Idén tavasszal minden teniszt szerető egy csapásra ismerte meg Alcaraz nevét, aki 18 évesen Grand Slam tornákon kiemelt játékosokat búcsúztat, és eddigi 31 meccséből 18-at megnyert idén. Nem csoda hát, hogy Rafael Nadal utódjaként emlegetik az umagi tornán győztes fiatal spanyolt. Winston-Salem elődöntője után pozitívan érkezett ide, ahol a szintén kiemelt Cameron Norrie-t verte az első fordulóban. A harmadikban azonban minden eddiginél nehezebb ellenféllel találja szemben magát a harmadik kiemelt görög Stefanos Tsitsipas személyében. Az első GS-győzelmére készülő játékos egy feszült és nagy visszhangot keltő első fordulós meccsen van túl Andy Murray ellen. A folytatás sem volt sokkal könnyebb, így már most elég sok van a lábában. A nagyobb esélyét is azonban így is természetesen a görög mellett van. A közönség azonban talán kevésbé, főleg amióta kreatívan húzta az időt az első fordulós mérkőzésen. Természetesen ez még csak az első találkozója az első teljes tévét játszó spanyollal szemben. A legkisebb királyfinak várhatóan nagy népszerűsége lesz New Yorkban.
Andrey Rublev (5) – Francis Tiafoe, Arthur Ashe Stadion, kb. 19:30
Sokkal inkább az éjszakai baglyokra számít az orosz és az amerikai összecsapása, ami az előzőnél sokkal kiegyenlítettebb párharcot ígér. Rublev már második évében nagyon jól szerepel, ráadásul idén Cincinnati döntő vele melegített US Open pályáira. Tavaly a legjobb nyolcig ment, az idei New York-i tornán pedig nem kifejezetten könnyű sorsolással is eddig egyetlen szettet veszített. Az amerikai a legutóbbi 250-es tornán lépett át a legjobb 50-be, ahonnan már másfél éve esett ki. Javuló tendenciáját egy esetleges mostani győzelem nyomatékosíthatja, eddigi legjobb US Open szereplését érheti el a tavalyival holtversenyben. Az itteni tornán túl van egy szoros három órás összecsapáson honfitársa, Christopher Eubanks ellen, érdekes módon a papíron nehezebb ellenfélnek számító Guido Pella elleni győzelem volt simább.
Barbora Krejcikova (8) – Kamilla Rakhimova, Grandstand, kb. 3:00
A harmadik fordulónál jár már a Roland Garros győztese is, aki kemény pályán is jó teljesítményt mutat. Júliusban Prágában tornát nyert, és noha az olimpia nem sikerült túl jól, Cincinnatiben a 8 között csak a világelső Ash Barty tudta megverni. Az élete első New York-i tornáján játszó cseh teniszező akár nyolc közé is bejuthat. Mindenesetre imponáló módon szettveszteség nélkül halad előre. Orosz ellenfele még nála is tapasztalatlanabb, fejlődése azonban töretlen. Most még százon kívül figyeli a fejleményeket, 20 éves kora ellenére már meccset nyert Párizsban a Garroson, és nem nagyon lennénk meglepve ha jövőre már százon belül lenne.
Victoria Azarenka (18) - Garbine Muguruza (9), Arthur Ashe Stadion, 18:00
A nap talán legnehezebben megjósolható végeredményű mérkőzése az Arthur Ashe Stadion kezdő összecsapása. Mindketten szettveszteség nélkül jutottak el idáig, habár a spanyol nehezebb ellenfelek ellen (Petkovic, Vekic), mindketten a legjobb 16 közé jutottak a legutóbbi Cincinnatti tornán, és egymás elleni mérlegük is elég szoros: három spanyol és két fehérorosz győzelem. Mindketten kétszeres Grand Slam győztesek, csak amíg Azarenka kemény pályán, addig ellenfele salakon és füvön. Mindketten öt éve nem látott jó formában, de a spanyol talán egy kicsit jobban. Fontos lehet persze az is, hogy jobban érzi a játékot, több meccs van kemény pályán idén a lábában, mint ellenfelének. Azarenka szervái azonban mindig életveszélyesek.

US Open Porsche 2021
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés