Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Átharapott nyelv, eldobott agy és ászrekord, no meg Djokovic és Barty továbbjutás

Kálmán Laci

Frissítve 03/09/2021 - 12:44 GMT+2

Ragyogó napsütés New Yorkban, a világelsők, valamint a korábbi bajnokok és döntősök is pazar játékkal rukkoltak elő.

Serbia's Novak Djokovic celebrates his win over the Netherland's Tallon Griekspoor during their 2021 US Open Tennis tournament men's singles second round match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York, on September 2, 2021. (Photo b

Fotó: Getty Images

Novak Djokovic és Ashleigh Barty is gond nélkül hozta a második körös mérkőzését a US Open negyedik napján. Láthattunk több komoly csatát és jó sok zseniális pontot is.

Miután Djokovic bukott egy szettet az első fordulóban, sokan azt vélték látni, hogy akadozik a gépezet. Jött azonban a világelső második körös meccse Tallon Griekspoor ellen, ahol semmiféle gondja nem akadt. Mindig korán brékelt, ráadásul elég gyakran, konkrétan minden szettben kétszer, így aztán simán, 6:2, 6:3, 6:2 arányban győzött.
„Nagyszerű teljesítmény. Határozottan jobb, mint az első körben” – értékelt Djokovic. „Nyilvánvalóan elégedett vagyok azzal, amit a pályán mutattam. Jól adogattam, gyorsan megtaláltam a ritmust. Fontos volt, hogy jó teniszt tegyek ma oda.”
A világelső következő ellenfele Kei Nishikori lesz majd. A korábbi döntős egy kőkemény ötszettest húzott be Mackenzie McDonald ellen. A japán akár jóval korábban is befejezhette volna, mivel harmadik szett 5:4-nél adogathatott a meccsért. Ehelyett jött a túlóra, plusz két játszma, ráadásul úgy, hogy a döntő szettben brékhátrányból kellett visszajönnie.
Nem valószínű, hogy Djokovic tartott volna a Nishikori elleni meccstől. Így meg pláne, nyilván mosollyal a bajsza alatt csak kortyolt egy jót a gluténmentes, méregtelenítő koktéljából.
Közben az egyik legnagyobb kihívója, kiküszöbölve a régi hibákat, a méltán elismert német hatékonysággal hasít előre a táblán. Alexander Zverev ugyanis alig több mint egy óra alatt elintézte Albert Ramos-Vinolast. Ha már német precizitás, hasonlóan járt el a 2017-es bajnoknő, Angelique Kerber is, aki szintén seperc alatt végzett ellenfelével, Anhelina Kalininával.
A világelső és idei wimbledoni bajnok Ashleigh Barty majdhogynem másolta az első körös meccsét. Ledominálta az első szettet, aztán a másodikban kis híján bajba került. Vera Zvonareva ellen rövidítésben zárta le a találkozót, Clara Tauson ellen pedig az utolsó pillanatban előszedte a legjobb versenyzői adottságait, és 7:5-tel biztosította be a továbbjutást.
Megkérdezték Barty-t hogyan jellemezné eddig a 2021-es szezonját. A válasz rövid volt, de veretes.
„Cefetül jó.

picture

Ash Barty

Fotó: SID


Az amerikaiak nagy napja is volt a csütörtök. Nem jutott ugyan tovább minden harcba küldött emberük, de öten azért igen. Két kiemelt, két szabadkártyás, és egy tavalyi negyeddöntős.
A 22. helyen kiemelt Reilly Opelka mozgósította a szuperszerva-gépezetet és három szoros szettben lenyomta az olaszok briliáns tehetségét, Lorenzo Musettit. A torontói döntőt is megjárt nagy formában lévő amerikai négy bréklabdát is hárított az első játszmában, utána azonban többel nem is kellett szembesülnie.
Amikor arról kérdezték, mit csinál olyankor, amikor nem megy neki a játék, egy tanulságos, és sokak által megszívlelendő választ adott.
„Ha egyszer kinyitom a számat, tudom, hogy nincs visszaút. Olyankor képes vagyok két órán keresztül önteni a panaszáradatot. Amikor úgy érzem, legszívesebben utat engednék ennek, ráharapok a nyelvemre, és olyankor az agyam elkezd valahogy máshogy működni. Elkezd megoldásokat keresni.
picture

US Open: Huge 360 point by Opelka against Musetti

Fotó: Eurosport

Jessica Pegula is könnyedén győzött Misaki Doi ellen. Az idén az Ausztrál Open negyeddöntőjéig menetelő amerikai zsinórban másodszor jutott el legalább a harmadik körig a US Openen.
Ugyan nem kiemelt, de Shelby Rogersre azért figyelni kell, hisz tavaly a negyeddöntőig jutott a hazai Grand Slamén. Eddig minden rendben az idén is, két meccs pipa, csütörtökön Sorana Cirsteát búcsúztatta.
A szabadkártyások pedig elképesztő meccset tettek a pályára. Jack Sock tenyereséről régóta tudjuk, hogy a legélesebb kések egyike a fiókban, meg a párostenisze is kiváló, most azonban egyesben is villogott. Alexander Bublik ellen húzott be egy kemény ötszettest, egy olyan meccset, ahol az első két játszma után 1:1-re álltak egy-egy tie-breakkel.
Aztán ott volt a 20 éves Jenson Brooksby is, aki négyben fektette két vállra Taylor Fritzet. Úgy, hogy a rutinosabb, bár nem sokkal idősebb amerikai teljesen elfogyott a végére. Brooksby ráadásul ütött egy olyat, amitől minden áll leesik, meg az agy sem marad a helyén, úgyhogy mindenképpen úgy ajánljuk végignézni, hogy közben erősen kapaszkodunk valami stabilban.
picture

Eldobod az agyad, úgyhogy kapaszkodj, mielőtt ezt az ütést megnézed

A legbrutálisabb női meccset alighanem, a korábbi döntős Karolina Pliskova vívta a borzasztóan tehetséges Amanda Anisimovával. A cseh 24 (!) ászt ütött, ami új rekord a tornán női egyesben, emellett azonban meccsalabdát is kellett hárítania, hogy legyőzze az amerikait 7:5, 6:7, 7:6 arányban.
Anisimova 23 nyerőt szórt tenyeressel, összességében pedig 44-et, de ez sem volt elég Pliskova bombaszervái ellen, ezen a hihetetlenül magas színvonalú mérkőzésen.
„Egy brék volt az egész meccsen, még az első szettben, utána semmi” – mondta Pliskova. „Szerintem lenyűgöző, ahogy mindketten tartani tudtuk az adogatásunkat. Szerencsésnek érzem magam, mert ő is megérdemelte volna a győzelmet.
picture

Pliskova a kiesés széléről táncolt vissza

A nagyobb nevek közül továbbjutott még Matteo Berrettini, Jannik Sinner, Denis Shapovalov, Gael Monfils, Petra Kvitova, Belinda Bencic, Iga Swiatek és Bianca Andreescu is. A negyedik játéknap teljes eredménysorát ITT talájátok.
via részben usopen.org

US Open Porsche 2021
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés