Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Marozsán bárkit képes legyőzni az edzője szerint

Eurosport Magyarország

Frissítve 10/10/2023 - 21:35 GMT+2

Edzője szerint bárkit képes legyőzni Marozsán Fábián, aki kedden a világranglista kilencedik helyén álló norvég Casper Ruud felett győzelmet aratva jutott be a nyolc közé a 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztornán.

Marozsán Fábián

Fotó: AFP

"Egy közel háromórás küzdelemben kellett végig magas szinten teljesítenie, ami különösen nehéz volt, mert a harmadik játszmában jóformán minden alkalommal, amikor elvehette volna ellenfele adogatását, Ruud szinte tökéletes pontot csinált. Olyankor nem hibázott, ászt, vagy ász értékű szervát ütött, szinte lejátszotta Fábit a pályáról" - idézte a játékos menedzsmentjének közleménye Balázs Györgyöt.
A szakember hozzátette, arra különösképpen büszke, hogy tanítványa nem ellenfele hibájának köszönhetően győzött, hanem egy fantasztikus nyerő ütéssel diadalmaskodott. A tréner megjegyezte, Marozsánnak jót tett, hogy a kínai viadalon nem kellett selejtezőt játszani, így 2-3 hete volt felkészülni a tornára a salakon rendezett Davis Kupát követően.
Marozsán a negyeddöntőben a 16. helyen rangsorolt Hubert Hurkacz ellen lép majd pályára, akinek legerősebb borítása épp a kemény pálya.
"Szerintem Fábi bárkit képes megverni, csak szüksége van bizalomra, az összhangra, ahogy dolgozni tudunk együtt, és akkor beérik a munka. Hurkacz nehéz ellenfél, ott van a legjobb húszban a világranglistán, meglátjuk, mit tud kihozni magából vele szemben. Ilyenkor még hagyom, hogy megélje a győzelmet, majd szerdán beszélünk a következő ellenfeléről" - mondta Balázs György.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés