Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wilander helyesli, hogy Nadal nem erőlteti meg magát, de monte-carlói hiánya aggasztja is őt

Takács Márton

Frissítve 05/04/2024 - 14:04 GMT+2

Roland Garros - Az Eurosport szakértője, Mats Wilander támogatta Rafael Nadal óvatos megközelítését a sérülései utáni visszatérésével kapcsolatban, de elismerte, hogy két hónappal a Garros előtt vannak aggályai. Wilander elárulta, aggódik, de továbbra is bízik abban, hogy május 20-tól újra láthatja a spanyol legendát a párizsi pályákon.

Ezek voltak a Nadal - Djokovic összecsapás legelképesztőbb pontjai

Rafael Nadal minden teniszezőnél jobban csinálja a sérülésekből való visszatérést Mats Wilander szerint.
Mats Wilander szerint Rafael Nadalnak igaza van abban, hogy óvatos a visszatérésével, mert kizárt, hogy egy újabb komolyabb sérülésből visszajöjjön, de azt is elismeri, aggasztó, hogy veszélyben van a Roland Garrosra tervezett hattyúdala.
Nadal csütörtökön visszalépett a Monte-Carlo Mastersről, a salakpályás szezon első nagy ATP 1000-es versenyéről. A spanyol több mint egy éve küzd sérülésekkel, és 2023 januárja óta mindössze egy versenyen lépett pályára.
Ez idén januárban, Brisbane-ben történt, amikor a negyeddöntőig jutott, de a 37 éves játékosnak sérülés miatt ki kellett hagynia az Australian Opent, és azóta sem tért vissza a pályára.
"Rafael Nadal teniszének most az a legjobb, hogy tényleg próbálkozik. Nagyon szeretne visszatérni” - mondta az Eurosport szakértője, Wilander.
picture

Roland-Garros : Nadal 5 legszebb labdamenete

"Tetszik, hogy nem erőlteti meg magát, hacsak nem érzi magát nagyon közel a 100%-hoz, mert ha egy bizonyos ponton túl megsérül, akkor nem tér vissza. Abból már nem jönne vissza. Kizárt dolog.
Idén már 38 éves lesz. 42 évesen nem lehet visszatérni. Ezért ilyen óvatos."
Nadal visszalépése csapást jelentett a reményeire, hogy talán utoljára szerepelhet a Roland Garroson.
Szűk két hónappal a salakpályás Grand Slam-torna kezdete előtt Nadal elismerte, hogy a teste egyszerűen nem engedi, hogy versenyezzen Monte-Carlóban.
Wilander elárulta, aggódik, de továbbra is bízik abban, hogy május 20-tól újra láthatja a spanyol legendát a párizsi pályán.
"Azt hiszem, az egyetlen dolog, amit szeretnék látni Rafael Nadaltól, hogy nyerjen néhány meccset salakon a Roland Garros előtt, és aztán kérem, jelenjen meg a Garroson!” - tette hozzá Wilander.
picture

Roland Garros : Rafael Nadal - Casper Ruud: a döntő legszebb labdamenetei

"Ha a képességei 80%-át hozza, akkor nagyon szeretném látni, hogy mit tud tenni a többi sráccal, és nagyon szeretném, ha a pályafutását a Roland Garroson fejezné be!
Természetesen jobban szeretném, ha egyáltalán nem fejezné be a pályafutását, de hogy aggódom-e? Igen, aggódom. Ugyanakkor nem, mert képes gyakorolni. De miért? Mert az edzésen sokkal nyugodtabb, mint amikor elkezd meccseket játszani.
Tudja ezt, és valószínűbb, hogy a mérkőzéseken megsérül. De ez aggasztó Rafael Nadal rajongói számára, mert nagyon-nagyon-nagyon szeretnénk őt még egy Garroson látni."
Bár Nadal folyamatos küzdelme az egészségi állapotával aggodalomra ad okot, Wilander rámutatott, hogy a spanyolnak a legtöbbeknél nagyobb tapasztalata van abban, hogyan szervezze meg a versenynaptárát, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa.
"Az a dolog, amit Rafael Nadal minden eddigi játékosnál jobban csinált a sportágunkban, az a sérülésekből való visszatérés” - említette Wilander.
picture

A nagy visszatérés helyett drámai távollét - Rafael Nadal és a 2024-es AO rövid közös története

Majd így folytatta: "Szó szerint egy szezonná alakította a teniszkarrierjét. Az elmúlt 20 esztendőben nagyon kevés olyan szezon volt, amikor egész évben játszott, majd volt egy előszezonja, és utána újra nekivágott.
Gyakran volt hat hónap, majd három-négy hónap szünet. Aztán újabb három-négy hónap, majd három-négy hónap szünet. Azt hiszem, senki sem tud olyan gondolkodásmóddal rendelkezni, mint Rafa Nadal, mert ő már hozzászokott. Tudja, hogyan kell ezt kezelni, mert ehhez ért.
Mivel annyira hozzászokott már ahhoz, hogy két hónapot kihagyjon egy sérülés miatt, majd a semmiből induljon neki újra, és ismét felkészüljön, egyáltalán nem aggódom amiatt, hogy megsérülne.
Aggódom, hogy nem kap elég meccset az önbizalma visszaszerzése miatt. A tapasztalat lesz a legnagyobb különbség a Roland Garroson. De azt, hogy mennyire nehéz szünetet kivenni és újra felkészülni, csak Rafael Nadal tudja, és ő megkönnyítette magának, mert annyira hozzászokott.”
picture

Netflix Slam: Nadal és Alcaraz bemutatójáról senki nem ment haza csalódottan

via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés