Amelie Mauresmo bízik Rafael Nadal felépülésében és a női tenisz népszerűségének növekedésében is.
Amelie Mauresmo, a Roland Garros versenyigazgatója a brit Eurosportnak elmondta, hogy a francia nyílt teniszbajnokság szervezői remélik, hogy Rafael Nadal idén is indulhat az általa már 13 alkalommal megnyert párizsi Grand Slam-tornán.
Nadal a múlt héten három szettben kikapott Denis Shapovalovtól Rómában, és a 21-szeres GS-győztes utána elismerte, hogy olyan lábsérüléssel küzd, amivel együtt kell élnie.
Laver Cup
Federer: „Hihetetlen volt Rafától, hogy eljött Londonba, sosem fogom elfelejteni”
TEGNAP - 16:02
2008 óta ez volt Nadal legkorábbi kiesése Rómában, és ez kérdéseket vetett fel a május 22-én kezdődő Garros előtt a fizikai állapotával kapcsolatban.
Mauresmo szerint a szervezők drukkolnak, hogy Nadal alkalmas legyen a részvételre.
"Követtem, amit Rafa Rómában tapasztalt. Ő mindenkinél jobban ismeri magát. Ez egy olyan sérülés, amivel évek óta együtt él. Szóval természetesen először is aggódunk érte, mert tudjuk, hogy mennyire fontos számára a Roland Garroson való indulás, és valószínűleg bizonyos értelemben ez alakította az egész legendáját.
Figyelemmel kísérjük az állapotát, de sajnos nem tehetünk semmit. Nyilvánvalóan csak drukkolhatunk, hogy a legjobb játékosok kerüljenek be a sorsolásra. Mit jelentene, ha végül nem játszana a tornán? Nyilvánvalóan ő lenne a legnagyobb hiányzó.” – nyilatkozta Mauresmo az Eurosportnak.

Rafael Nadal három játszmában kikapott Denis Shapovalovtól

Mauresmo méltatta az új világelső, Iga Swiatek teljesítményét is, hozzátéve, hogy a francia nézők és a világ minden tájáról érdeklődők a női tenisz új korszakának lehetnek tanúi, amelynek élén a Garros 2020-as lengyel bajnoka, a remek évet produkáló tunéziai Ons Jabeur és Naomi Osaka áll.
"Amit Iga Swiatek az elmúlt hónapokban mutatott nekünk, az alapján egyértelmű, hogy ő a főnök." - mondta Mauresmo, majd a női tenisz új generációját méltatta.
"Úgy gondolom, hogy ennek az új generációnak a felemelkedését látjuk. Swiatek, Naomi Osaka, aki szintén idetartozik, ha sikerül megtalálnia a kiegyensúlyozottságot a legmagasabb szinten, és Ons Jabeur is, akinek szintén teljesen más a játéka.
Remélem, hogy a Roland Garros nézői ezt is értékelni fogják. A női teniszt évek óta kritizálják a sztereotip játékstílusa miatt. Úgy gondolom, hogy egy új korszak kezdődik.”
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Tenisz
Djokovic Federeréhez hasonló befejezést képzel el magának is
TEGNAP - 12:52
Tenisz
Federer visszavonulásával a rá jellemző tökéletességet, méltóságot, nemességet veszítjük el
27/09/2022 - 17:56