Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal: "Nem vagyok sérült, már régóta élek ezzel a lábsérüléssel, nincs ebben semmi új"

Eurosport Magyarország

Frissítve 13/05/2022 - 12:39 GMT+2

Rafael Nadal aggódik a francia nyílt bajnokság előtt bő egy héttel kiújult lábproblémái miatt, amelyek közrejátszottak abban, hogy csütörtökön szettelőnyről kikapott Denis Shapovalovtól a római salakpályás tenisztornán.

Rafael Nadal

Fotó: AFP

A spanyol salakkirály a nyolcaddöntő 6:1-es nyitójátszmája után kezdte el fájlalni a bal lábfejét, és láthatóan komoly fájdalmakkal küzdött. Előzőleg a teljes áprilist kihagyta fáradásos bordatörése miatt, a tavalyi szezon nagy részében pedig szintén lábproblémái miatt volt harcképtelen.

A gondok forrása a Müller-Weiss-szindróma, amely a lábközépcsont egy ritka deformációja, és a csontállomány kisebb mértékű pusztulásával jár.
"Nem vagyok sérült, már régóta élek ezzel a lábsérüléssel, nincs ebben semmi új" - jelentette ki a 21-szeres Grand Slam-bajnok. - "A napi felkészülésemet sajnos eléggé visszaveti, bármennyire küzdök, akkor sem tudom elvégezni a megfelelő edzésmunkát. A mai meccs elején egész jól éreztem magam, de a visszatérésem óta sok gondom van a lábfejemmel."
Rafael Nadal still dreams of participating during Roland Garros.
A római verseny 10-szeres győztese közölte, elsődleges célja, hogy fájdalom nélkül edzhessen.
"A Roland Garrosra pedig elviszem az orvosomat is, mert jól jöhet, ha menet közben kéznél van" - tette hozzá a jövő vasárnap kezdődő francia nyílt bajnokság 13-szoros bajnoka. "Aztán egyszer majd eljön a pillanat, amikor a fejem azt mondja, hogy ebből elég, mert a fájdalom nemcsak a tenisz, hanem az egész élet élvezetét elveszi" - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés