Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovicsra egy GS-győztes vár, a világelső Świątek folytathatja lenyűgöző menetelését

Takács Márton

Frissítve 25/05/2022 - 19:58 GMT+2

A Roland Garros ötödik játéknapja nevekben valamivel halványabb lesz, mint az azt megelőző, de így is nagyszerű meccsekre van kilátás. Láthatjuk a bombaformában teniszező női világelsőt, Iga Świąteket, a harmadik kiemelt Paula Badosát, a US Open-címvédő Daniil Medvedevet, ahogy Fucsovics Mártont is a Grand Slam-győztes Marin Čilić ellen.

Iga Świątek tovább roboghat a második Garros-címe felé

Fotó: AFP

A női világelső és Fucsovics Márton miatt is érdemes csütörtökön az Eurosporttal tartani!
A Roland Garros második fordulója egyes mérkőzéseinek teljes napja következik, ahol a legjobb kiemeltek közül sokan pályára lépnek. A játék 12 órakor kezdődik a Philippe-Chatrier pályán és 11-kor az összes többin.
A francia teniszrajongók csütörtökön is nagy élvezetben részesülnek majd, hiszen a centerpálya négy meccséből háromban is hazai reménységek játszanak Caroline Garcia, a szabadkártyával induló, és az első körben a 16. helyen kiemelt Pablo Carreno Bustát kiejtő Gilles Simon, valamint a 2017-es Garros-bajnok ellen játszó Alize Cornet személyében.

Paula Badosa [3.]-Kaja Juvan (Suzanne Lenglen, 1. meccs)

A Suzanne-Lenglen pályán a tavaly itt negyeddöntős, 3. helyen kiemelt Paula Badosa kezd a Kaja Juvan elleni mérkőzéssel. Azzal, hogy Ons Jabeur, a címvédő Barbora Krejčíková és Maria Sakkari is búcsúzott már az idei tornától, gyakorlatilag kétszereplőssé vált ez a Garros: a szuperfavorit Iga Świątek és Paula Badosa maradt állva a legnagyobb esélyesek közül.
A spanyolnak az a 21 éves szlovén Kaja Juvan jutott következő ellenfélül, aki a múlt héten Strasbourgban Angelique Kerberrel játszhatott döntőt. Badosa az első fordulóban esélyeshez méltón játszott, 54 perc alatt 6:2, 6:0 arányban jutott túl a francia Fiona Ferrón.
"Számomra nem fontos, hogy 50 perc vagy három óra alatt nyerek. Minden perc és minden győzelem számít a pályán, és ez segít újra önbizalmat szerezni. Azt hiszem, ez volt a meccsem kulcsa." – nyilatkozta Badosa a sikeres nyitány után.
picture

Paula Badosa - Fiona Ferro mérkőzés összefoglaló

Györe László-Daniil Medvedev [2.] (Philippe-Chatrier, 1. mérkőzés)

A 2. helyen kiemelt Daniil Medvedev a zentai Györe László ellen lép pályára a Philippe-Chatrier nyitópartiján. Medvedev, kedden másodszor egymás jutott a második körbe a Garroson, miután 6:2, 6:2, 6:2-re nyert az argentin Facundo Bagnis ellen.
"Imádom a tavaly óta tartó hangulatot" - vigyorgott Medvedev a győzelme után. "Korábban nem tudom, hogy tetszett-e vagy sem, mert nem maradtam sokáig. Gyakran már vasárnap vége volt tornámnak, miközben a versenyek általában hétfőn kezdődnek. Ezúttal kedden volt az első köröm, úgyhogy örülök, hogy nyertem, és hogy csütörtökön is itt leszek."
A világranglista második helyezettjének salakpályás felkészülése szinte teljesen megszakadt, mivel hat hétig nem léphetett pályára sérvműtétje miatt, így nem zavarta, hogy múlt héten, első genfi mérkőzésén Richard Gasquet ellen vereséget szenvedett.
"Őszintén szólva nagyon jól érzem magam. Amikor megműtöttek, azt hittem, hogy nem fogok salakon játszani." - vallotta be Medvedev. "De a fizioterapeutám és az orvosom segítségével sikerült gyorsan visszarázódnom a pályára, és végül még a múlt héten is tudtam játszani, egy nehéz meccset, de örülök, hogy legalább egy mérkőzést játszottam salakon, hogy felkészüljek a Roland Garrosra, és hogy jó formában érkezzek ide. Fizikailag 100 százalékos állapotban vagyok, és remélem, hogy jól fogok játszani!"
picture

Medvedev könnyed győzelmet aratott

Iga Świątek [1.] - Alison Riske (Suzanne Lenglen, 3. meccs)

A világelső, szédületes évet produkáló Iga Świątek zsinórban a 30. győzelmére hajt, amikor Alison Riske ellen lép pályára csütörtökön. Ahogy Badosa, a Garros 2020-as bajnoka is 54 perc alatt letudta első meccsét, ráadásul ő is 6:2, 6:0-ra verte Lesia Tsurenkót.
A még mindig csak 20 éves Świątek a negyedik leghosszabb szériával rendelkezik ebben az évszázadban, és közeledik a harmadikhoz (32, amit Justine Henin produkált 2008-ban).
Egy másik statisztika, amely aláhúzza a dominanciáját: a lengyel idén már 14 (!) darab 6:0-s szettet játszott, az amerikai Riskére borzasztóan nehéz feladat vár tehát.
picture

Swiatek két szettben verte ukrán ellenfelét

Fucsovics Márton-Marin Čilić [20.] (7-es, pálya, 2. mérkőzés)

Az egyetlen, még versenyben lévő magyar teniszező, Fucsovics Márton sikerrel vette a Roland Garros első fordulóját, amelyben 6:2, 6:4, 6:4 arányban búcsúztatta a selejtezőből érkező Geoffrey Blancaneaux-t. Csütörtökön a US Open 2014-es győztese, Wimbledon 2017-es, az Ausztrál Open 2018-as finalistája, Marin Čilić vár rá.
Az Eurosportnak adott Zoom-interjúban Fucsovics így nyilatkozott a rá váró feladatról:
"Nem igazán szeretek Čilić ellen játszani, de jól ismerjük egymást, sokat szoktunk együtt edzeni. Tudom, hogy agresszíven teniszezik, és az első labdamenettől az utolsóig nagyon jó mentalitással játszik. Viszont úgy gondolom, hogy neki van veszítenivalója, én pedig csak nyerhetek ezzel a meccsel. Megpróbálok felszabadultan játszani. Bízom benne, hogy a körülmények javulnak egy kicsit, és játszhatunk egy remek meccset."
Így legyen!
picture

Hatodik meccslabdáját már győzelemre váltotta Fucsovics Marci a Garros nyitókörében

Zdeněk Kolář -Stefanos Tsitsipas [4.] (Suzanne Lenglen, 4. meccs)

A tavaly döntős Stefanos Tsitsipas kétszettes hátrányból fordított az első fordulóban, kedden éjszakába nyúlóan győzte le a 20 éves Lorenzo Musettit. A 4. helyen kiemelt görög végül 5:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:2 arányú győzelmet aratott, így a második fordulóban a selejtezős Zdeněk Kolářral találkozik.
Kevesebb mint két éven belül ez a második alkalom, hogy Tsitsipas ilyen fordítást produkált a párizsi nyitófordulóban. Ugyancsak két szett hátrányból állt fel Jaume Munar ellen 2020 szeptemberében, a salakpályás Grand Slam-torna újratervezett kiadásán.
Győzelmével Tsitsipas a selejtezőből továbbjutó cseh Kolarral találkozik, aki az örök reménység kategóriájában ragadt francia Lucas Pouille-t ejtette ki 6:3, 4:6, 7:5, 6:4 arányban kedden.
Tsitsipas reméli, hogy könnyebb dolga lesz csütörtökön - de mint tudjuk, semmi sem biztos.
picture

Tsitsipas drámai csatában 0-2-es szetthátrányból fordított Musetti ellen

Az eurosport.hu-n és az Eurosport applikációján keresztül valamennyi mérkőzést élőben közvetítjük. A megszokott felállás mellett a Simonne Mathieu pályáról és a magyar játékosok meccseiről is magyar kommentárral jelentkezünk.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés